Weerstandsvrij deurgebruik met Free-Motion

Soms vormt de veiligheid van een deurdranger zijn eigen barrière voor comfortabel openen en sluiten. Free-Motion-technologie zorgt ervoor dat brand-, rook- en andere deuren echt barrièrevrij toegankelijk zijn voor iedereen.

Free-Motion deurpompen combineren veiligheid en gemak. Deuren gaan open zonder weerstand en kunnen onder elke hoek open blijven staan. Zodra Free-Motion wordt gedeactiveerd, gaat de deur dicht en keert de volledige deurdrangerfunctionaliteit terug.

Free-Motion deurdrangers helpen gebouwbeheerders om het gebruik van een deur af te stemmen op maximaal comfort. Zware deuren en branddeuren belemmeren niemand meer in de bewegingsvrijheid rond een gebouw.

Hoe het werkt

Free-Motion deuren bieden het beste van twee werelden: de veiligheid van een deurdranger plus het gemak van "vrijloop"-bediening.

De technologie schakelt automatisch sluiten uit, zodat de deur onder elke hoek open kan blijven staan en gebruikers van het gebouw kunnen vrij rondlopen zonder de weerstand van een deurpomp te ervaren.

Een deur die is uitgerust met een Free-Motion deursluiter sluit automatisch wanneer de stroom uitvalt, hetzij handmatig, hetzij in geval van stroomuitval of een noodgeval.

Free-motion voordelen

  • Zelfs zware brand- en rookwerende deuren (klasse EN 6) gaan bijna gewichtloos open voor meer bewegingsvrijheid
  • De vrijloop functionaliteit begint vanaf de allereerste openingsgraad, waarbij toegangsbarrières worden verwijderd voor elke gebruiker die volgt
  • Indien geïntegreerd met een brandsysteem, sluiten deuren automatisch wanneer rook of brand wordt gedetecteerd
  • Flexibel assortiment omvat producten voor deur- of kozijnmontage, enkele of dubbele deuren of met geïntegreerde rookmelder

Voor meer dan alleen brandwerende deuren

ASSA ABLOY Free-Motion deurdrangers hebben veel toepassingen naast brand- en rookwerende deuren. Bij elke deur waar barrièrevrije toegang een must is, maximaliseren gebouwbeheerders de veiligheid en het comfort door een Free-Motion deurpomp te plaatsen.

In een omgeving die wordt gebruikt door oudere of minder valide mensen, helpt de vrijloop functionalitiet hen bijvoorbeeld om zich zelfstandig te verplaatsen, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid van het gebouw.

Het geeft gebouwbeheerders ook meer flexibiliteit. Free-Motion kan bijvoorbeeld tijdens kantooruren worden ingeschakeld om eenvoudige doorgang mogelijk te maken, en vervolgens 's nachts worden gedeactiveerd, zodat de deur na elk gebruik automatisch sluit.

Bron: ASSA ABLOY
Deel dit artikel:
Onze partners