Wienerberger maakt standaardformaat van Eco-brick en voegt 8 nieuwe kleuren toe

De Eco-brick wordt een standaard in het Wienerberger gamma. Voortaan zijn bijna alle nieuwe collecties immers verkrijgbaar in een dunner formaat tot 3,5 cm. Op de Gallery Days liet Wienerberger zijn Eco-brick assortiment met 8 nieuwe kleuren zien.

De Eco-brick wordt een standaard in het Wienerberger gamma. Voortaan zijn bijna alle nieuwe collecties immers verkrijgbaar in een dunner formaat tot 3,5 cm. Op de Gallery Days, een persevenement georganiseerd door Two Cents, liet Wienerberger zijn Eco-brick assortiment met 8 nieuwe kleuren zien, evenals de uitbreiding van het Nubilum assortiment en de Recup collectie.

Het gamma Wienerberger Eco-brick biedt bouwers het voordeel dat ze tot 3,5 cm meer isolatie kunnen aanbrengen met een ongewijzigde muurdikte. Op deze manier wordt een ruimte keuze aan opties dus gecombineerd met het besparen op de energierekening. ​Daarnaast kan de collectie ook een oplossing bieden voor wie liever op woonruimte bespaart. Deze dunne gevelsteen brengt ook ecologische voordelen met zich mee, aangezien er minder klei nodig is voor de productie ervan en het vervoer bovendien energiezuiniger is. Gelet op de aanwezigheid van deze voordelen, besloot Wienerberger om zijn nieuwe gevelstenen van klei standaard in het Eco-brick formaat aan te bieden. 

Een unieke gekalkte afwerking  

Met Eco-Brick zijn er veel creatieve mogelijkheden en deze mogelijkheden breidt Wieneberger nu verder uit door nieuwe toevoegingen aan het Terca gevelsteenassortiment. De Nubilum-collectie krijgt een nieuwe variant om bouwers aan te spreken, terwijl de Eco-Brick Wasserstrich-stenen een witgekalkte afwerking krijgen bovenop de bestaande licht gestreepte textuur, wat voor een high-end afwerking zou moeten zorgen. ​Deze combinatie van de Wasserstrich-techniek en het kalken is uniek in de sector.

Wienerberger voegt ook twee varianten rechtstreeks toe aan de Nubilum-collectie. Deze nieuwe varianten worden omschreven modern en verfrissend met hun koele, dynamische palet van zongewassen wit op een crèmekleurige achtergrond (Beige Velum) of mistig wit op een warme lichtgrijze achtergrond (Greige Stratus). Het duo is alleen beschikbaar in het Eco-brick formaat. 

Amfora: sober en warm  

Een andere variant van het Wasserstrich assortiment is de nieuwe Amfora collectie, geïnspireerd op de amforen die de Grieken gebruikten om vloeistoffen in te bewaren. Vóór ze in de oven bakten, werden de amforen van klei gekleurd. De Wasserstrich-techniek maakt een subtiele verwijzing naar de vloeistoffen in deze oude Griekse amforen. De kleurenwaaier van de nieuwe collectie bevat lichte, neutrale en verrijkende kleuren. De karakteristieke tinten beige (Beige Duno) en roomwit (Blanc Puro) belichamen een sobere en warme sensibiliteit.

Recup Collectie: 4 nieuwe kleuren  

De Recup gevelsteen wordt gekenmerkt door zijn veelzijdigheid, gaande van klassieke architectuur tot meer hedendaagse stijlen. Met vier nieuwe kleuren maakt Wienerberger de collectie nog toegankelijker. De kleuren omvatten rijke basistinten van warm terracotta rood, puur of met accenten van warm grijs en ongebleekt wit. ​ 

Het nieuwe palet van Meerse Recup, Desselse Recup, Balense Recup en Olense Recup wordt omschreven als authentiek, solide en robuust, met een patina dat mettertijd mooier wordt. Volgens Wienerberger zorgt de flexibiliteit van het kleurenpalet voor diepte en vitaliteit in huis. 

Deel dit artikel:
Onze partners