Wilms Ventilatie met Airria®-technologie: luchtkwaliteit en comfort

Wilms introduceert een nieuwe standaard in ventilatie met de Airria®-technologie, een decentraal systeem D met warmterecuperatie. Dit innovatieve systeem biedt gecontroleerde ventilatie, waarbij lucht mechanisch wordt aangevoerd en afgevoerd. Dit garandeert een optimale luchtkwaliteit en een uitgebalanceerd binnenklimaat in elke ruimte.

In tegenstelling tot gecentraliseerde systemen ververst de Wilms ventilatie met Airria-technologie de lucht lokaal, in elke ruimte apart. Dit betekent dat je geen luchtkanalen nodig hebt en de ventilatie eenvoudig per ruimte kan integreren, bijvoorbeeld bij het vervangen van ramen. De subtiele ventilatie gaat op in het interieur en is beschikbaar in alle RAL-kleuren, waardoor het systeem bij elk design past. Daarnaast zorgt de warmtewisselaar voor een comfortabele temperatuur met minimaal warmteverlies, wat energie en kosten bespaart.

Belang van ventilatie

De lucht die je inademt heeft een enorme impact op je gezondheid en welzijn, zeker in huis. Vaak is de luchtkwaliteit binnen slechter dan buiten door vocht van douchen en koken, koolstofdioxide, vluchtige stoffen van schoonmaakmiddelen en bouwmaterialen. Zonder vernieuwing van de binnenlucht stapelen schadelijke stoffen zich op, wat resulteert in vocht- of schimmelproblemen. Een raam openzetten is geen duurzame oplossing. Een gecontroleerd ventilatiesysteem is dus essentieel voor een gezonde leefomgeving.

Ook in zorginstellingen is luchtkwaliteit van cruciaal belang. Dankzij de permanente aanvoer van verse lucht is deze ventilatie een goede oplossingen voor mensen gevoelig voor allergenen. De dubbele filters houden de warmtewisselaar schoon en garanderen steeds optimale luchtkwaliteit.

Slimme oplossing voor renovatie

Bij de renovatie van een woning ben je vaak verplicht om ventilatie te plaatsen. Gecentraliseerde systemen met kanalen hebben een grote impact op het project. De ventilatie van Wilms biedt een oplossing voor wie zijn woning in fases renoveert of een aanbouw plaatst. Geen gedoe met kanalen, en je vermijdt kap- en breekwerk. Met de oplossing van Wilms verbouw je op je eigen tempo, ruimte per ruimte, zonder in te boeten op gezondheid en comfort.

Een verademing in huis

De ventilatie van Wilms brengt ook heel wat voordelen met zich mee.

  • Gezonde lucht: de afvoer van vervuilde binnenlucht en aanvoer van zuivere buitenlucht houdt continu de luchtkwaliteit in huis op peil.
  • Renovatievriendelijk: een slimme oplossing die je eenvoudig ruimte per ruimte mee integreert als je je ramen vervangt. Geen gedoe met luchtkanalen.
  • Discreet design: het is er wel, maar je ziet het bijna niet. Wilms ventilatie gaat subtiel op in je interieur. Beschikbaar in alle RAL-kleuren.
  • Warmterecuperatie: het hele jaar door een comfortabele temperatuur in huis dankzij warmterecuperatie. Door te ventileren maar ook warmte te recupereren, bespaar je slim energie en geld.
  • Fluisterstil: Wilms ventilatie werkt zo geruisloos dat je vergeet dat het er is.
  • Onderhoudsvriendelijk: de filters vervangen doe je in een handomdraai.
  • Volledige controle: het systeem werkt volledig autonoom, maar met de intuïtieve bediening kunnen de ventilatie-units in elke ruimte apart bediend worden.
Bron: Wilms
Deel dit artikel:
Onze partners