Woning vormt ode aan vroegere beschavingen

Images d’Orient vloeit voort uit een heleboel herinneringen. Broer en zus Dabbar kwamen namelijk op het idee om alle landen die ze reeds hebben doorkruist te eren in de vorm van binnenhuisarchitectuur. Rabih Geha Architects ging met het concept aan de slag.

Images d’Orient in Achrafieh, Beiroet, is allesbehalve een doorgaanse winkel. Het pand werd onder handen genomen door Rabih Geha Architects. Zij kregen de opdracht om meer dan 50 landen te gebruiken als inspiratiebron voor de inrichting. De kruisbestuiving tussen het bureau en Charbel Raphael en Peggy Raphael Dabbar heeft een heus kleurenpalet met mediterraanse invloeden opgeleverd.

Wereldreis als inspiratiebron

Afgelopen tijd trokken broer en zus Dabbar erop uit. Ze maakten een wereld en bezochten meer dan 50 verschillende landen. Na kennis te maken met culturen besloten ze om de beschavingen uit het verleden te eren. Hun winkelpand en atelier deed hierbij dienst als schilderdoek. Zo ontstond Images d’Orient, een project met een interieur dat rijk is aan onder meer mediterraanse en Oosterse invloeden.

De binnenkant sluit nauw aan bij het imago van het merk, aangezien het diversiteit in al haar aspecten omarmt. Het is een dialoog tussen oud en nieuw, waarbij afgeleiden van de mediterrane architectuur de hoofdrol spelen. De gebogen ramen van de etalage weerspiegelen dit. Het element keert ook telkens terug in het interieur. Dat zorgt voor zowel samenhang als continuïteit. Ook de kleuren zijn typisch mediterraans. Je vindt er bijvoorbeeld grijze terrazzo vloertegels, witte wanden, blauwe bogen en een rood plafond. Uiteraard zijn er eveneens moderne stukken aanwezig. Denk hierbij aan modulaire verlichting met aluminium reflectoren en een display van staal en messing.

Galerij

De grote rechthoekige ruimte staat centraal in dit project. Die beschikt over maar liefst vier verschillende soorten displays: het Statuario aanrechtblad, de stalen schappen in L-vorm die aan de muur zijn bevestigd, een serie blauwe lineaire schappen en tot slot vlakke objecten die zijn vastgemaakt aan de kastdeuren.

Naast de mogelijkheid om te shoppen, bevat het gebouw ook een tentoonstellingsgalerij. De bevindt zich weliswaar op de achtergrond, achter een set geperforeerde metalen omheining. Hier stelt Images d'Orient producten en unieke stukken tentoon. Wie doorloopt, komt terecht in een kleine keuken en een toiletruimte.

Deel dit artikel:
Onze partners