WORKSHOP. Samen op weg naar Symbiopolis in Turnhout (9/10)

Op 9 oktober 2024 organiseert AR-TUR voor een tweede keer de werksessie Symbiopolis in het kader van haar Kempenlab Regeneratieve Dorpse Architectuur. Vanuit het Natuurpunt Museum in Turnhout gaat het platform voor architectuur en ruimte op zoek naar een methodiek om dorpsmakers meer verbinding te laten maken met een plek met als doel te komen tot een meer regeneratieve dorpse architectuur.

Stap mee in de wereld van Symbiopolis, een verhaal dat zich afspeelt in een ‘meersoortige’ stad na een bewogen periode van klimaatrampen, pandemieën en voedseltekorten. Een bonte groep ecologen, biohackers, kunstenaars en andere creatievelingen hebben begrepen dat hun lot ligt in het versterken van lokale ecosystemen waarin alle dieren, planten en organismen als gelijken worden beschouwd. Daarom creëren de ‘symbiopolieten’ een nieuw samenlevingsmodel dat met alle levensvormen rekening houdt.

In deze workshop verken je het gedachtengoed van Symbiopolis en pas je het toe op de lokale Turnhoutse bodem. Samen met de andere deelnemers ga je aan de slag met een ontwerpoefening gericht op een specifieke diersoort in de regio. Stel je voor: hoe zou onze architectuur eruitzien als we radicaal samenleven met deze soort? Hoe kunnen we met hen communiceren? Welke voordelen brengt dit met zich mee en welke uitdagingen moeten we overwinnen?

AR-TUR daagt je uit om je fantasie los te laten en mee te denken over hoe Turnhout er als Symbiopolis zou kunnen uitzien. Inschrijven voor de workshop kan via deze link.

Bron: AR-TUR
Deel dit artikel:
Onze partners