Zonwerend glas in BNP Paribas-hoofdzetel is eyecatcher van formaat

Het gebouw van de hoofdzetel van de BNL-BNP Paribas Group is een prachtvoorbeeld van de succesvolle combinatie van innovatief architecturaal ontwerp met optimaal comfort en welzijn voor de gebruikers van het gebouw. Het project onderscheidt zich ook door het hoge engagement inzake ecologie en duurzaamheid, met een verminderd energieverbruik in vergelijking met traditionele gebouwen , waardoor het een klasse A- en LEED Gold-certificatie zal verwerven.

Het 12 verdiepingen tellende gebouw (met nog eens vier ondergrondse niveaus) van de hand van 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo architectures, is zo ontworpen dat het opgaat in de omliggende stedelijke omgeving. Dankzij het slimme gebruik van het structurele gelijmde glas oogt het gebouw aantrekkelijk, doordat het zijn omgeving aan alle zijden weerspiegelt en het uiterlijk van het gebouw al naargelang het tijdstip van de dag en de weersomstandigheden wijzigt.

 

Spiegelende structuur

De beglazing tovert het gebouw om tot een spiegelende structuur, waarvan het uiterlijk continu wijzigt door de weerspiegelingen van de lucht en de stadslichten, dit alles zonder dat men het gebouw zou ervaren als een obstructie voor het vrije zicht. De esthetiek zorgt ook voor een perfecte overgang tussen het Tiburtina Station en de omliggende woonwijken.

Alfonso Femia, stichtend partner, voorzitter en CEO van 5+1AA, en project manager voor het project, verwoordt het als volgt: “Door de dynamische, weerspiegelende kleuren zoekt het glas van het gebouw zijn eigen dialoog met de omgeving en met de lichten van Rome. Zowel 's nachts als overdag biedt het glas unieke, altijd weer wijzigende lichtspiegelingen, kleuren en transparanties.”

 

Verschillende mates van lichttransmissie

Voor het structurele gelijmde glas leverde Guardian Glass vijf verschillende producten uit zijn SunGuard®-gamma zonwerend glas – SunGuard Solar Silver 10, SunGuard Solar Silver 20, SunGuard Solar Neutral 67, SunGuard HP 35/26, SunGuard HP Silver 43/31 – vier hiervan met een zilveren aspect, het vijfde met een meer neutraal uiterlijk. Al deze gecoate glasproducten bieden een verschillende mate aan lichttransmissie en externe weerspiegeling om te beantwoorden aan de precieze vereisten van de architect. Voor meer informatie over Guardian SunGuard glas, bezoek www.sunguardglass.com.

Deel dit artikel:
Onze partners