Zoontjens realiseert dakspeelplein voor nieuwe basisschool in Evergem

In Evergem opende recent de splinternieuwe basisschool. Uitbreiding en renovatie hebben gezorgd voor een flexibel, circulair en functioneel gebouw. Met heerlijke buitenruimtes, zowel op het dak als onder dak. Zoontjens realiseerde een dakspeelplein voor het nieuwe gebouw.

Om in de toekomst modern onderwijs te blijven aanbieden moest de Gemeentelijke Basisschool van Evergem, met meer dan 700 leerlingen, uitbreiden. Daarnaast was er ook behoefte aan een ruime sportzaal voor de sportverenigingen van de plaats en een grotere polyvalente zaal voor de buitenschoolse opvang. Het ontwerp van de bestaande versnipperde bebouwing aangepast naar een helder en samenhangend geheel komt van ABDM Architecten. Bouwonderneming Strabag Belgium bouwde het.

Duurzaam en circulair bouwen

Duurzaamheid stond centraal in dit project. Niet alleen het ontwerp van een robuuste en flexibele school, maar ook het bewust omgaan met materialen droeg bij tot het duurzame concept. Het gebruik van circulaire materialen, beton met gerecycleerde granulaten en het behoud van bestaande ruimtes helpen de CO2-voetafdruk van de bouwwerken te minimaliseren.

Speelruimtes

Zoals architectenbureau ABDM mooi verwoord: “Buitenspeelruimte is cruciaal voor het goed functioneren van een basisschool. Gezien de beperkte oppervlakte van de site, is gekozen voor een ruime dakspeelplaats met tribunetrap en uitzicht over de open speelplaats voor de lagere school. Onder de dakspeelplaats is een daglichtrijke overdekte speelplaats ingericht voor regenachtige dagen.”

Veilige plek, blije kinderen

Voor de aanleg van het dakspeelplein is gekozen voor Dreen®Nxt van Zoontjens. Zoontjens heeft ruime ervaring met de aanleg van daken bij scholen; het systeem zorgt voor een veilig en stabiel oppervlak. Bovendien zijn onze systemen demontabel, dus past het goed in deze circulaire bouw. Het resultaat is een heerlijke plek om te spelen, rennen, verstoppen, krijten, dansen en te chillen.

Bron: Zoontjens
Deel dit artikel:
Onze partners