Zwembadcomplex Saint-Denis geeft de toekomst van bouwen vorm

Het Zwembadcomplex van Saint-Denis, strategisch gelegen nabij Parijs en ontworpen om een breed scala aan zwemevenementen te faciliteren, kenmerkt zich door een origineel en uniek ontwerp. De geavanceerde dakconstructie, versterkt met FOAMGLAS® isolatie voor optimale thermische efficiëntie, is een echte technische prestatie. Gelegen nabij het Stade de France, is dit complex gemakkelijk bereikbaar via een nieuw gebouwde voetgangersbrug over de A1-snelweg, klaar om bezoekers uit de hele wereld te verwelkomen.

Het dak van het Zwemcentrum Saint-Denis is niet alleen een visueel statement maar ook een toonbeeld van duurzame architectuur. De primaire structuur van het dak bestaat volledig uit hout en heeft een concave vorm die helpt het te verwarmen luchtvolume te verminderen, wat de energie-efficiëntie bevordert. De secundaire houten constructie ondersteunt stalen bakken, bedekt met hoogwaardige isolatiematerialen zoals FOAMGLAS® en een zelfklevende dampremmende laag, aangevuld met thermisch gelaste waterdichtingsmembranen.

Duurzame technologieën en materialen

Op het dak zijn 2.255 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee het complex een grote stap zet richting energieonafhankelijkheid. Deze panelen dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het complex door het verminderen van de afhankelijkheid van externe energiebronnen en het verlagen van de operationele kosten.

Comfort en prestaties voor bezoekers en atleten

Het complex is ontworpen met het oog op comfort en prestatie, ideaal voor zowel de atleten als de bezoekers. Het biedt ruime zitplaatsen die uitgebreid kunnen worden van 2.500 tot 5.000, waardoor het een flexibele locatie is voor verschillende evenementen en publieksgroottes. Met geavanceerde akoestische en klimaatbeheersingssystemen garandeert het Zwembadcomplex van Saint-Denis een optimale ervaring voor iedereen.

Een toekomstgerichte faciliteit

Het Zwembadcomplex van Saint-Denis is meer dan alleen een sportlocatie: het is een voorbeeld van hoe innovatieve bouwtechnieken en duurzame materialen kunnen samenkomen om een faciliteit van wereldklasse te creëren. Met zijn state-of-the-art technologieën en vooruitstrevende design belooft het complex een centrale rol te spelen in het faciliteren van topzwemevenementen.

Meer lezen over zwembaden geïsoleerd met FOAMGLAS®? Raadpleeg dan de website van FOAMGLAS®.

Bron: FOAMGLAS®
Deel dit artikel:
Onze partners