Doorzoek volledige site
01-01-0001

Keynote: Philomene van der Vliet

Gent schoolofartsgent.be
Logo Keynote: Philomene van der Vliet

Ook dit jaar organiseert het KASK - HoGent terug de jaarlijkse Keynotes. Dit jaar komen enkel vrouwelijke sprekers aan bod om hun stem te laten horen. De voordrachten handelen over wat in Vlaanderen (en daarbuiten) beweegt op het vlak van architectuur, interieur, landschap en fotografie. Vanuit die beroepen worden sprekers gevraagd om verschillende insteken te geven over hun visie, aanpak van projecten, uitdagingen als jonge ontwerper, wat ze uit onderwijs gehaald hebben …, in de breedste betekenis.

De vakgroep Architectonisch Ontwerp nodigt ieder jaar enkele jonge en minder jonge veelbelovende creatievelingen uit in het kader van de lezingenreeks ‘Keynotes’. Deze lezingen handelen over wat in Vlaanderen en daarbuiten beweegt op vlak van architectuur, interieur, landschap en andere aanverwante disciplines. Begin 2019 weerklonk bij studenten binnen het KASK een oproep naar meer aandacht voor vrouwen binnen de westerse canon die aan bod komen tijdens de lessen. Daarom worden dit jaar exclusief vrouwelijke creatievelingen uitgenodigd om het podium te betreden. We vragen de sprekers
om een blik te werpen op het verleden, heden en de toekomst. Ze krijgen namelijk drie vragen voorgeschoteld: “Wat heeft je denken en handelen tijdens je studies (en/of daarvoor & daarna) beïnvloed?”, “Wat is bepalend voor het hedendaagse werkveld?” en “Welke uitdagingen zie je voor het creatieve werkveld voor de toekomst?” Aan de hand van concrete voorbeelden verduidelijken ze hun visie, aanpak van projecten en uitdagingen die
zich stellen. 

Gastspreker

Philomene van der Vliet studeerde landschapsarchitectuur in Arnhem, Londen en Amsterdam. Voor de oprichting van BOOM Landscape werkte ze voor diverse gerenommeerde ontwerpbureaus. Naast haar werkzaamheden bij BOOM is Philomene gastdocent aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en Rotterdam. Ze is lid van de Welstandcommissie in Den Haag, het Quality-Team van Feyenoord-City en maakt onderdeel uit van de Programmaraad van Arcam en het Onderzoeksteam van de Bond van Nederlandse Architecten.

Praktisch 

Doelpubliek

De lezing is gratis en staat open voor de studenten van interieurarchitectuur en landschaps- en tuinarchitectuur, maar ook voor geïnteresseerde externen.

Data & locatie

Dinsdag 18 februari 2020 van 20h00 tot ongeveer 21h00

Auditorium “de Cirque”, Louis Pasteurlaan 2 (ingang tegenover het Bijlokepark) - 9000 Gent