Doorzoek volledige site
23-09-2020 25-09-2020

LifeCycles

Gent bereal.prezly.com
Logo LifeCycles

Nieuw LifeCycles evenement brengt wereldtop in architectuur, project- en stadsontwikkeling naar Gent.

Maar liefst 40 internationale toppers uit de architectuur, de stedenbouw en het vastgoed komen binnenkort samen op LifeCycles in Gent, een nieuw internationaal forum over de toekomst en kwaliteit van onze leefruimte, steden en gebouwen. Gespreid over drie dagen en drie podia, delen toparchitecten als Taro Okabe (Shigeru Ban), David Gianotten (OMA) en Eran Chen (ODA) hun ervaring en visie rond zes centrale thema’s. Daarnaast tekenen onder andere ook Tina Saaby (ex-stadsbouwmeester Kopenhagen) en professor James Ehrlich (Stanford University School) present. Die laatste is vooral bekend als de oprichter van Regen Villages, het bedrijf dat het allereerste volledig zelfvoorzienende dorp ter wereld bouwt in Almere.

Het LifeCycles programma is opgebouwd rond 6 onderwerpen: de levenscyclussen van een stad, architectuur, bouw, omgeving, technologie en maatschappij.

De eerste 25 sprekers zijn al bekend. Daarbij staan - naast heel wat internationale namen - ook enkele opvallende Belgen die actief zijn in het buitenland, zoals Gilles Retsin, Lowie Vermeersch en Kim Van Holsbeke, design director bij het wereldvermaarde Amerikaanse bureau Skidmore, Owings & Merrill. De komende weken zal het programma verder aangevuld worden met zowel Belgische als buitenlandse sprekers.

De locatie van het evenement blijft nog even geheim. Het evenement krijgt de steun van brownfieldontwikkelaar Revive, en enkele vooraanstaande merken. Geïnteresseerden kunnen terecht op www.lifecycles.be voor meer info. Wie zich daar registreert, ontvangt updates over het event en kan als eerste toegang krijgen tot een beperkt aantal early bird tickets. De ticketverkoop gaat eind februari van start.