Doorzoek volledige site
01-01-0001

Erik Wieërs: De kunst van het ontmoeten

Online lezing archipelvzw.be
Logo Erik Wieërs: De kunst van het ontmoeten

Wat betekent leven in tijden van COVID-19? Wat betekent samenhorigheid? Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs doet onderzoek naar de definitie van private, collectieve en publieke ruimte.

Door het ontstaan van een virtuele wereld en een wereldwijd communicatieveld, vervaagt de ruimtelijke ervaring van wat privaat, collectief en publiek is. We kunnen in de privacy van onze slaapkamer geconnecteerd zijn met de hele wereld. We kunnen in de openbare ruimte een digitaal, privaat gesprek voeren. In het herstellen van de ervaring van het onderscheid tussen wat privaat, collectief en publiek is, heeft architectuur een belangrijke rol. Daarom moet architectuur zich meer en meer ontwikkelen als de kunst van het bouwen van de ruimtelijke ontmoeting.

Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs staat aan het begin van vijf jaar bouwmeesterschap en drukt zijn stempel op het komende woonbeleid en woonkwaliteit.

Erik Wieërs is geïnteresseerd in de maatschappelijke dimensie van architectuur. Hij bouwde tijdens zijn loopbaan onder meer expertise op rond collectief wonen.

Praktisch
Donderdag 25 februari 2021 om 20:00
Online lezing

Deelname GRATIS
Maximaal 300 deelnemers
Inschrijven kan tot 2 uur voor de aanvang van de lezing.

Reserveren