Doorzoek volledige site
28-08-2018 15-12-2018
WKK-cursus 2018 cogenvlaanderen.fikket.com

De WKK-cursus biedt een overzicht van alle relevante aspecten met betrekking tot warmte-krachtkoppeling (WKK) en van de toepassingen en thema's die eraan gelinkt zijn, zowel technisch, regelgevend als economisch. In de 15 jaar dat deze cursus reeds gegeven wordt, is ze regelmatig van inhoud en vorm veranderd. Ook dit jaar staan er weer enkele nieuwigheden op het programma: de 5 cursusdagen worden als op zichzelf staande opleidingsdagen uitgewerkt, zijn over het hele najaar verspreid en gaan door op een relevante locatie. Er kan dus eenvoudigweg gekozen worden om slechts 1 of meerdere dagen te volgen, wel wordt er een korting voorzien voor de deelnemers die beslissen de volledige cursus te volgen.

De lectoren van deze cursus worden gekozen op basis van hun expertise in de specifieke domeinen en hun didactische vaardigheden, wat ook bevestigd wordt door de positieve evaluaties jaar na jaar. Een bijkomend voordeel van deze opleiding is dat de kleine groep van deelnemers gemakkelijk interactie toelaat, tussen docent en deelnemers en tussen de deelnemers zelf.

PROGRAMMA

Praktische informatie

INSCHRIJVINGSGELD (excl. BTW)

De tarieven zijn verdeeld in verschillende categorieën:

  • Prijs voor de cursus (5 dagen): 1365€ (leden) / 1825€ (niet-leden)
  • Prijs per dag: 325€ (leden) / 400€ (niet-leden) | halve dag: 165€ (leden) / 250€ (niet-leden)
  • Studenten: 450€ voor de volledige cursus

Inbegrepen: ontbijt, koffie, frisdrank, water, lunch, cursusmateriaal
Online inschrijving, klik hier

Voor toelichting bij de inschrijvingsmodule, klik hier

LOCATIES

  • De lesdag "Basisbegrippen en steunmechanismen" gaat door in het gebouw "Dijlemolens" ( Zwartzustersstraat 16 te 3000 Leuven). De lunch nuttigen we in het restaurant van M - Museum, waar we ook de WKK zullen bezoeken.
  • De lesdag over de "Elektriciteits- en gasmarkt" zal doorgaan in Brussel in de 2e helft van september.
  • De lesdag over de "Aanpak van een WKK-project" vindt plaats in de 1e helft van november in De Nekker (Nekkerspoel-Borcht 19, 2800 Mechelen), ook deze opleidingsdag zal gepaard gaan met een WKK-bezoek.
  • De lesdag over "WKK-motoren en warmtenetten" gaat door in de buurt van de EDF-centrale in Ham, de deelnemers worden er getrakteerd op een bezoek aan deze centrale die het grootste warmtenet in België van warmte voorziet.
  • De lesdag "Bio-WKK, gas- en stoomturbines en VPP's" gaat door in Lommel, op de site van Green Logix Cogeneration/Bio Engergy (Maatheide 74A, 3920 Lommel). We bezoek ter plaatse de bio-WKK en de nabijgeleden gasturbine-WKK op de site van Farm Frites.


De deelnemers ontvangen nog toelichting m.b.t. de wegbeschrijving, parkeermogelijkheden, openbaar transport, etc...

INFORMATIE

Indien u nog vragen hebt kan u contact opnemen met Jörg Baeten: 016 58 59 97 - jorg.baeten@cogenvlaanderen.be