Doorzoek volledige site
01-01-0001
Vitruvius Academy: Sloopopvolgingsplan - Wat moet u weten als architect? Gent vitruviusacademy.be

Slopen is al lang niet meer te beschrijven in termen van neerhalen, oprapen en afvoeren. Sinds juni 2018 is het opstellen van een sloopopvolgingsplan verplicht bij de afbraak van bepaalde types gebouwen en infrastructuurwerken.

U krijgt tijdens deze cursus duidelijkheid over het toepassingsgebied van art. 4.3.3. van het Vlarema: wanneer dient een sloopopvolgingsplan opgemaakt te worden en in welke gevallen niet. Wat is de relatie met de omgevingsvergunning? Wanneer geldt een vrijstelling voor residentiële gebouwen? Wat is de taak van de architect betreffende de opmaak van een sloopopvolgingsplan?

Hoe de uitbaters van breekinstallaties steenpuin aanvaarden veranderde ook. Puin krijgt een zogenaamd milieurisicoprofiel. In vele gevallen is de verdere sloopopvolging door sloopbeheerorganisatie Tracimat dan ook aangewezen. Wanneer loont het de moeite om in te stappen in het Tracimat-systeem en wat zijn dan de implicaties? Wat is de visie van Tracimat op het verhaal van de circulaire economie?

 

PRAKTISCH

DATA & LOCATIE

GENT: Di 19 maart 2019
VAC, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent

TIJDSTIP

Keuze uit 4 locaties, van 13u30 tot 17u30.

DEELNAMEPRIJS

Leden NAV en VC-CS: € 75,00
Niet-leden: € 95,00
Opleidingspremies mogelijk via Liberform.
Deze bijdrage geeft recht op deelname aan het volledige programma, lesmateriaal en catering. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving.