Doorzoek volledige site
Dossier

Akoestiek

Acoustic Day: de eerste nationale beurs gewijd aan bouwakoestiek

09-07-2019 Op 17 oktober 2019 organiseert de Belgische Akoestische Vereniging (ABAV) de allereerste nationale beurs gewijd aan bouwakoestiek, met de steun van Leefmilieu Brussel. De beurs richt zich tot iedereen die werkzaam is binnen het domein van de bouwakoestiek. Ze wil de uitwisseling tussen bouwprofessionals bevorderen om van akoestiek tot het middelpunt van hun bekommernissen te maken. Acoustic Day is opgevat als een coworkingspace om te informeren, te sensibiliseren en toelichting te geven bij de jongste innovaties inzake akoestiek. Inschrijven als exposant is niet langer mogelijk. Inschrijven als bezoeker kan vanaf eind augustus. 

Spelen met kleur met nieuwe Flotex Colour

03-07-2019 Forbo Flooring introduceert deze maand haar nieuwe Flotex Colour collectie met spraakmakende trendkleuren. De vier dessins en maar liefst 90 kleuren in banen, tegel- en plankformaat geven klanten de mogelijkheid hun eigen ontwerp te maken en zo hun signatuur aan een ruimte te geven. De nieuwe collectie is ontwikkeld vanuit Forbo’s eigen kleur- en designtaal en mixt en matcht dus gemakkelijk met de andere collecties, zoals Marmoleum of Allura.

DOX Group vernieuwt en legt zich toe op circulair bouwen

04-06-2019 Het Belgische familiebedrijf DOX Group nv (nvdr. vroegere Dox Acoustics nv) uit Kapellen is al sinds 1978 een totaalpartner voor de akoestische bouwmarkt. In 2018 mochten ze 40 kaarsen uitblazen en dat werd gepast gevierd op 23 mei. De focus lag op het verleden én de toekomst van het bedrijf. Dat circulair bouwen een belangrijk deel van die toekomst is, werd extra in de verf gezet door Peter-Paul Van den Berg van Kamp C uit te nodigen om zijn visie op circulair bouwen toe te lichten.

"Omarm de stilte en je zal leren luisteren"

13-05-2019 Stilte. Het valt meteen op wanneer je het Créagora-gebouw in Champion betreedt. Een aangename, allesomvattende stilte … En dat terwijl onze trommelvliezen zonet nog geteisterd werden door het aanhoudende lawaai van de nabijgelegen autosnelweg. Enkele luttele seconden in het interieur van Créagora volstaan om je bewust te worden van de uiterst positieve invloed van de akoestische oplossingen van Rockfon, die er op doordachte wijze toegepast zijn om het comfort van de werknemers te bevorderen.

255 resultaten gevonden