Doorzoek volledige site
Dossier

Akoestiek

Akoestiek nog al te vaak een probleem in horeca, woningen en kantoren

23-04-2019 Het belang van een goede akoestiek in gebouwen is de jongste jaren alleen maar toegenomen. Uit het panelgesprek dat Intsite.be organiseerde, blijkt dat akoestiek in vrijwel alle soorten gebouwen heel wat aandacht vereist. Toch is er nog werk aan de winkel, onder meer in horecazaken, woningen en kantoorgebouwen. Wat bijvoorbeeld met het open landschapskantoor? ‘Puur akoestisch gezien zit je beter alleen, maar er zijn natuurlijk nog andere factoren.’

Akoestisch comfort op kantoor met JB QBE en JB PURE 100

17-04-2019 Wat bepaalt een goede werkomgeving? Wanneer kunnen we het beste en het meeste werk verzetten? Welke factoren spelen hierin een rol? Uit onderzoek is gebleken dat een goede ruimteakoestiek de belangrijkste rol speelt bij een aangename werkomgeving. Het gevoel van privacy volgt kort erna op de tweede plaats. Andere factoren zijn licht, ergonomie van de werkplek, sfeervolle werkomgeving, ICT-faciliteiten, binnenklimaat en een opgeruimde en schone werkplek.

Verbeterde geluidsisolatie dankzij akoestische zwevende vloeren

04-04-2019 Begrippen als thermische isolatie en een koude brug zijn goed ingeburgerd, maar akoestische isolatie, een akoestisch lek of een akoestische brug zijn dat beduidend minder. Terwijl een goede akoestische isolatie minstens net zo belangrijk is als een goede thermische isolatie is. Hoog performante akoestische zwevende vloeren zijn minder bekend, maar in toenemende mate noodzakelijk, zo blijkt uit dit artikel waar CDM aan meewerkte.

Hoge geluidsabsorptie dankzij 'onzichtbare' nano-perforatie

03-04-2019 Hunter Douglas lanceert 'Nano-perforatie'; een perforatie waarbij de panelen talloze microscopische perforaties (Ø 0,5 mm) bevatten, die hoge akoestische prestaties mogelijk maken zonder afbreuk te doen aan de esthetische kwaliteit: de perforaties zijn dermate klein dat ze op geringe afstand al niet meer waarneembaar zijn met het blote oog. Tegelijk zijn de panelen meer geluidsabsorberend dan panelen met andere typen perforaties: αw: 0,95 en NRC: 0,90 en SAA: 0,90.

245 resultaten gevonden