Doorzoek volledige site
Dossier

Akoestiek

Hoe akoestische plafond- en  wandoplossingen het rendement op  kantoorgebouwen kunnen verhogen

Hoe akoestische plafond- en wandoplossingen het rendement op kantoorgebouwen kunnen verhogen

19-10-2021 Hoewel het overaanbod van kantoren is teruggedrongen staat nog altijd ruim 6 miljoen vierkante meter kantoorruimte te huur of te koop. Dat is slecht nieuws voor eigenaren die wel kosten maken, maar geen huurinkomsten ontvangen en tegelijk de waarde van hun object zien dalen. Renovatie kan een oplossing bieden. Maar welke renovatiekeuzes maakt u? Door de toenemende vraag naar gezonde kantoorgebouwen loont het steeds vaker om te investeren in akoestisch comfort door toepassing van plafond- en wandpanelen. Maar hoe precies? In een whitepaper geeft Rockfon een antwoord op de hamvraag: hoe kunnen akoestische plafond- en wandoplossingen het rendement op kantoorgebouwen verhogen?

Het belang van een goede akoestiek in de kantoren van de toekomst

Het belang van een goede akoestiek in de kantoren van de toekomst

18-10-2021 Digitale samenwerking en mobiele technologie veranderen de manier waarop de moderne werkplek ingericht moet worden. Integratie van de fysieke en digitale werkplek is belangrijker dan ooit. Veel mensen zijn een groot deel van hun werkdag bezig met communiceren binnen de organisatie, al dan niet met behulp van virtuele samenwerkingstools zoals Skype of Teams. Naast deze digitale werkplek is er natuurlijk ook nog de fysieke werkplek. Werknemers wisselen vaak meermaals per dag tussen deze twee. Deze wisseling brengt nieuwe en interessante uitdagingen met zich mee voor het kantoor van de toekomst.

Facilitator Duurzame Gebouwen beschikbaar voor nieuwe expertisedomeinen

Facilitator Duurzame Gebouwen beschikbaar voor nieuwe expertisedomeinen

11-10-2021 De Facilitator Duurzame Gebouwen, de gratis multidisciplinaire helpdesk die Leefmilieu Brussel in het leven riep om bouwprofessionals te ondersteunen, voegde onlangs twee nieuwe expertisedomeinen toe aan zijn uitgebreide aanbod. Bouwheren, ontwerpers, facility managers, technisch verantwoordelijken, installateurs, syndici enzovoort kunnen er voortaan ook terecht met technische vragen omtrent akoestiek en circulaire economie in de bouw.

Volledig naadloos en onzichtbaar akoestisch plafond in Quatuor-torens

Volledig naadloos en onzichtbaar akoestisch plafond in Quatuor-torens

09-09-2021 Wie regelmatig in de Brusselse noordwijk passeert, heeft ongetwijfeld de indrukwekkende Quatuor-torens reeds opgemerkt. Quatuor is een nieuwbouwproject in hartje Brussel, ontworpen door Jaspers-Eyers Architects, met als doel een multifunctionele hub te creëren die beantwoordt aan de hoogste normen op het vlak van kwaliteit, innovatie en milieuprestaties. Asona werd uitgekozen om maar liefst 8.000m² Sonaspray en Sonacoustic te mogen plaatsen, om een goede geluidsabsorptie te garanderen.

TECHNISCHE INFO. Akoestische prestaties van vloerbedekkingen

TECHNISCHE INFO. Akoestische prestaties van vloerbedekkingen

24-08-2021 Het akoestische comfort in een gebouw wordt hoofdzakelijk verzekerd door de keuze van een geschikt bouwconcept en de correcte uitvoering ervan. De vloerbedekking kan eveneens bijdragen tot een aanzienlijke vermindering van de hinder die teweeggebracht wordt bij het belopen van de vloer. De keuze van de vloerbedekking zal met andere woorden enerzijds een invloed hebben op de perceptie van het loopgeluid in de ruimte zelf, en anderzijds op de contactgeluidsisolatie tussen de verschillende ruimten. Ontdek er alles over in dit artikel verschenen in WTCB-Contact n° 75. 

Vilten plafondsysteem HeartFelt® combineert esthetische en functionele kwaliteiten

Vilten plafondsysteem HeartFelt® combineert esthetische en functionele kwaliteiten

24-08-2021 Het modulaire vilten plafondsysteem  HeartFelt® van Hunter Douglas Architectural werd sinds de introductie in 2017 succesvol toegepast in zeer uiteenlopende projecten. Met dit modulair lineair plafondsysteem geeft Hunter Douglas architecten, installateurs en gebouweigenaren een geavanceerd systeem in handen om de akoestiek in elke ruimte nauwgezet te regisseren. DPG Media, de moederholding van onder meer de commerciële tv-zenders VTM en Q2, koos voor de nieuwe studio van radiozender Joe ook voor HeartFelt®. Met haar unieke geluidsabsorberende performantie beantwoordt het vilten plafondsysteem immers aan de bijzonder hoge akoestische eisen voor een radiostudio.

Uitstekende akoestiek in concertzaal dankzij geprefabriceerde modulaire zwevende vloeroplossing van CDM Strativec

Uitstekende akoestiek in concertzaal dankzij geprefabriceerde modulaire zwevende vloeroplossing van CDM Strativec

28-06-2021 De voormalige Mahy-garage, ook bekend als het Wintercircus, is gelegen in het centrum van Gent. Ondanks de toplocatie stond het gebouw lange tijd leeg en is het jarenlang verwaarloosd. Nu, 15 jaar nadat ‘Sogent’, het stadsontwikkelingsbedrijf Gent, het iconische gebouw kocht, is de renovatie in volle gang. In 2022 moet het laatste overblijvende stenen circusgebouw zijn deuren opnieuw openen.

Knauf optimaliseert akoestiek in nieuwe scholen

Knauf optimaliseert akoestiek in nieuwe scholen

23-06-2021 Architectenbureau B612 associates ontwierp het masterplan voor de realisatie van een nieuwe ecowijk in Sint-Lambrechts-Woluwe. In het kader hiervan krijgen twee scholen – La Charmille (buitengewoon onderwijs) en kleuter- en basisschool Parc Schuman – tegen eind 2020 een grondige opknapbeurt. Opdat de gebouwen voldoende comfortabel, uitnodigend, pedagogisch verantwoord en functioneel zouden zijn, is de akoestiek geoptimaliseerd. Geen overbodige luxe aangezien het in de scholen en de bijbehorende sportzalen best rumoerig kan zijn …

320 resultaten gevonden