Doorzoek volledige site
Dossier

Akoestiek

Unieke afmetingen panelen vergroten architecturale vrijheid

21-10-2019 De Hunter Douglas metalen panelen plafonds (planks) werden in alle afmetingen succesvol getest op brandstabiliteit in het gerenommeerde Warringtonfire laboratorium in Gent. Dankzij deze brandveiligheidsattesten heeft Hunter Douglas nu het ruimste aanbod van metalen panelen plafonds in de Belgische markt. Metalen systeemplafonds zijn een veelzijdig designmateriaal waarmee architecten opvallende visuele effecten kunnen creëren. Naast een brede waaier aan architecturale mogelijkheden, scoort dit plafondsysteem ook uitstekend op vlak van akoestiek. Bovendien zijn de metalen panelen plafonds ook een budgetvriendelijke oplossing omdat er minder panelen nodig zijn dankzij de grote afmetingen ervan.

Akoestische oplossingen brengen dynamiek in de ruimte

10-09-2019 Geluid is overal en iedereen komt er dagelijks mee in aanraking. Akoestische oplossingen zijn dan ook heel erg belangrijk bij zowel het ontwerp en de constructie als de aankleding van gebouwen. Door de geluidskwaliteit merkbaar te verbeteren, creëer je een gezondere auditieve situatie, betere communicatie en verhoogde productiviteit. Gordijnen en panelen zijn bovendien relatief eenvoudig in te passen in ieder ontwerp en kunnen dus esthetische ‘ear-catchers’ zijn die je ruimte mee vorm geven. Akoestische producten hoeven niet saai en omslachtig te zijn, toch?

Siniat dB: geluidsisolerende gipsplaat met verhoogde akoestische weerstand en stootvastheid

09-09-2019 Wanneer de geluidsisolatie en stootvastheid van een standaard gipsplaat (type A volgens EN 520) niet voldoet, is Siniat dB een oplossing. De Siniat dB gipsplaat laat toe om op een snelle en economische manier te voldoen aan verhoogde akoestische eisen en verbeterde stootvastheid. Dit zelfs zonder de noodzaak van speciale akoestische profielen. Wanneer het systeem ook aan andere eisen moet voldoen, kan er beroep worden gedaan op de Siniat LaDura Premium gipsplaat (type DFH1IR volgens EN520).

Leefmilieu Brussel zet de toon voor een beter akoestisch comfort

03-09-2019 In samenwerking met gespecialiseerde studiebureaus ontwikkelde Leefmilieu Brussel de Gids Duurzame Gebouwen, een concrete leidraad voor professionals die de ambitie koesteren om ecologische gebouwen te ontwerpen of te renoveren, zij het zonder de economische haalbaarheid van het project en het comfort en de gezondheid van de gebruikers uit het oog te verliezen. De Gids is onlangs aangevuld met enkele nieuwe ‘voorzieningen’ voor de strijd tegen geluidsoverlast door technische installaties. De gedroomde gelegenheid voor ontwerpers om hem te (her)ontdekken!

Kwalitatieve, stabiele panelen lossen nagalmprobleem in sporthal op

26-08-2019 De grote sporthal van de Campus Watersportbaan van de Artevelde Hogeschool in Gent kampte met nagalm. Licence to Build Architects koos voor Type M Light Line, een gloednieuw product van Print Acoustics by Triplaco, om hier komaf mee te maken. Dit hoogwaardig, impactbestendig en duurzaam absorptiepaneel is uitstekend geschikt voor sportinfrastructuurwanden. En dankzij het rustig, esthetisch patroon is de sportzaal er ook een stuk mooier op geworden.

Acoustic Day: de eerste nationale beurs gewijd aan bouwakoestiek

09-07-2019 Op 17 oktober 2019 organiseert de Belgische Akoestische Vereniging (ABAV) de allereerste nationale beurs gewijd aan bouwakoestiek, met de steun van Leefmilieu Brussel. De beurs richt zich tot iedereen die werkzaam is binnen het domein van de bouwakoestiek. Ze wil de uitwisseling tussen bouwprofessionals bevorderen om van akoestiek tot het middelpunt van hun bekommernissen te maken. Acoustic Day is opgevat als een coworkingspace om te informeren, te sensibiliseren en toelichting te geven bij de jongste innovaties inzake akoestiek. Inschrijven als exposant is niet langer mogelijk. Inschrijven als bezoeker kan vanaf eind augustus. 

264 resultaten gevonden