Doorzoek volledige site
18 november 2020

Een nieuwe kijk op houtwol

Illustratie | © Knauf

Met de integratie van Heraklith-panelen maakt Knauf zijn geluidsabsorberende aanbod nog ruimer én veelzijdiger. Zo vinden architecten, interieurontwerpers en projectontwikkelaars voor elke vraag en elke ruimte de gewenste akoestische oplossing. Een nieuwe commerciële unit binnen Knauf richt zich specifiek tot deze markt.

Deze organische Knauf-panelen zijn gemaakt van uiterst fijn, gemineraliseerd sparrenhoutwol dat gecoat is met een bindmiddel van cement en kalk (vezel van 1 of 2 mm breed). Daardoor krijgt het materiaal zeer goede mechanischeen akoestische eigenschappen. Houtwol voorkomt nagalm en zorgt zowel binnen als buiten voor een ongelooflijk geluidscomfort.

 

Duurzame en kwalitatieve afwerking

De houtwolpanelen Heraklith lenen zich bij uitstek om plafonds, wanden en andere structurele constructie-elementen duurzaam en kwalitatief af te werken. Voor de plaatsing kan je kiezen voor een directe bevestiging of plaatsing op een afgehangen onderconstructie. M.a.w. ideaal voor het afdekken van luifels, balkons, kelders, parkeerplaatsen, openbare plaatsen tot bedrijfsruimtes. Voor elke toepassing, steun of draagconstructie zijn er geschikte bevestigingsmiddelen.

Voor meer mogelijkheden kan je kiezen uit rechte of afgeschuinde kanten en een naturel, wit of geverfde uitvoering. Met hun uitstekende thermische, brandwerende (in bepaalde uitvoering tot EI 180 in combinatie met betonplafond) en akoestische eigenschappen voldoen de houtwolpanelen aan de strenge prestatie-eisen waar gebouwen vandaag aan moeten voldoen. Bovendien worden de platen geproduceerd uit milieuvriendelijke materialen, 100% PEFC gecertificeerd hout en een natuurlijk mineraal bindmiddel.

Het Organic-assortiment speelt dan weer in op de architectonische vrijheid die houtwolpanelen kunnen bieden. Met tal van prints, 3D-reliëfs en kleuren – van trendsettend tot natuurlijk – krijgen wanden en plafonds (in bepaalde uitvoering tot brandstabiliteit 30’) een warme, eigentijdse uitstraling bovenop het akoestische comfort. Ideaal voor scholen, kantoren, restaurants, zalen... Naargelang de specifieke kantuitvoering van het paneel kan het afhangsysteem zichtbaar, halfverzonken of eerder verdoken zijn.

 

Accenten leggen

Met Organic kan je zelfs plafondeilanden creëren en zo accenten leggen in woon- en werkruimtes. Knauf brengt deze technische innovatie in drie varianten uit: Organic (houtwol), Organic Twin (twee lagen houtwol + een laag rotswol) en Organic Mineral (houtwol en rotswol tot 125 mm dikte). Knauf Organic is ook van nature milieuvriendelijk en gezond: 95% van de 100% natuurlijke sparrenhoutvezels komen uit gecontroleerde plantages en worden ontgonnen op minder dan 200 km van de fabriek (om de CO2-afdruk zo laag mogelijk te houden). De vezels worden vervolgens geverfd met een verfsysteem dat volledig beantwoordt aan de CO2-eisen.

GERELATEERDE DOSSIERS