Doorzoek volledige site
Dossier

Aluminium

Artline schuifraam uit gerecycleerd post-consumed aluminium

Artline schuifraam uit gerecycleerd post-consumed aluminium

08-12-2020   Zeer grote glaspartijen, extreem slanke aluminium profielen en een waaier van functionele oplossingen: dat is de omschrijving van dit minimalistisch schuifraam van Sapa in een notendop. Artline is een combinatie van maximaal daglicht, creatief design en comfort, functionaliteit en esthetiek. Onzichtbare kaders en glaspartijen van grond tot plafond zorgen voor 98% transparantie. Bovendien beschikt Artline over een uitstekende windweerstand, lucht- en waterdichtheid, veiligheid én wordt meteen rekening gehouden met duurzaamheid. Onder meer dankzij de nieuwe productietechnologie Hydro CIRCAL 75R, een legering die uit minimaal 75% post-consumed (end-of-lifecycle) gerecycleerd aluminium bestaat.

Een gebouw van 15 kleine huizen

Een gebouw van 15 kleine huizen

17-09-2020 De Franse architecten Patrick Bouchain en Bastien Lechevalier ontwierpen en realiseerden een "Maison", een thuis voor het bedrijf "Nature et Découvertes". Het onconventionele gebouw bestaat uit 15 kleine huizen. Erfgoed, moderniteit en natuur zijn in het concept met elkaar vervlochten. De opdracht ging gepaard met grote uitdagingen. Het paleis van de zonnekoning Lodewijk XIV domineert de stad. De visuele assen tussen het paleis en het nabijgelegen bos moesten behouden blijven. Het gebouw mocht een bepaalde hoogte niet overschrijden. Het gebouw was gebaseerd op de oude, zware staalconstructie van de voormalige goederenhal – 3.000 m² kantoorruimte en een winkel moesten worden ondergebracht. 

Reynaers Aluminium introduceert nieuwe generatie schuifdeursystemen

Reynaers Aluminium introduceert nieuwe generatie schuifdeursystemen

16-09-2020 Reynaers Aluminium lanceert het MasterPatio schuifsysteem. Deze nieuwe generatie schuifdeuren heeft een strak design en biedt hoogwaardige thermische isolatie en verbeterd productie- en installatiecomfort. MasterPatio is compatibel met MasterLine 8 en biedt talloze ontwerpmogelijkheden. Reynaers werkt nauw samen met architecten, constructeurs en consumenten, en speelt met MasterPatio in op hun belangrijkste behoeften, zowel bij de productontwikkelingen als bij hun projecten. 

Antimicrobiële coating van Reynaers voor handgrepen Touch en Horizon

Antimicrobiële coating van Reynaers voor handgrepen Touch en Horizon

13-08-2020 Hygiëne wordt steeds belangrijker in ons dagelijkse leven en vooral de laatste tijd stellen we daar ook veel hogere eisen aan. Om hieraan tegemoet te komen, biedt Reynaers Aluminium nu een antivirale, antibacteriële en schimmelwerende oppervlaktebehandeling met langdurige werking voor de handgrepen van het gamma Touch en Horizon. De combinatie van de bescherming tegen deze drie soorten micro-organismen wordt 'antimicrobieel' genoemd.

Creadesign: creatieve wandbekleding op maat

Creadesign: creatieve wandbekleding op maat

23-06-2020 Met Creadesign heeft MDB Metal een inspirerend gamma van perfo en lasertoepasssingen gelanceerd met 26 originele ontwerpen, onderverdeeld in 8 thema's. Vlakke platen of cassettes, staal of aluminium, mogelijkheden te over. Het doel: oneindig combineren en de creativiteit van architecten een boost geven. "Creadesign is de oplossing voor realisatie van binnen,- of buitenwanden, invulling borstweringen en tal van andere toepassingen", klinkt het.   

Reynaers Aluminium vervolledigt het schuifraamgamma: CP 130 nu ook met een smalle middenstijl

Reynaers Aluminium vervolledigt het schuifraamgamma: CP 130 nu ook met een smalle middenstijl

11-05-2020 Als antwoord op de vraag naar nog slankere schuifdeursystemen werd het CP 130 gamma van Reynaers Aluminium uitgebreid met een smalle middenstijl. Een minimalistische uitvoering waarbij de aanzichtbreedte van de middenstijl gereduceerd wordt tot slechts 50 mm in plaats van 96 mm. Dit systeem kan perfect geïntegreerd worden in een gevelelement aangezien de aanzichtbreedte van 50mm correspondeert met de breedte van de gevelstijl.

De gevel als blikvanger dankzij Schüco

De gevel als blikvanger dankzij Schüco

07-04-2020 De nieuwe wereldwijde hoofdzetel van Ferrero werd opgeleverd in december 2019. Hij is gelegen vlakbij de luchthaven in Findel, Luxemburg, en heeft een totale vloeroppervlakte van bijna 30.000 m². In één gebouw werken zo meer dan 1200 mensen, die voordien over vijf verschillende vestigingen verspreid waren. Het gebouw is zo ontworpen dat het de sfeer van Italiaanse pleinen oproept: een enorm atrium wordt omgeven door twee kantoorvleugels met meerdere verdiepingen. Dankzij GROVEN+PORTAL en Schüco straalt de buitenkant van het gebouw tijdloze klasse uit. De glasgevels combineren design en comfort. 

120 resultaten gevonden