Doorzoek volledige site
Dossier

Aluminium

Aluminium compositeplaat PREFABOND: moderne, gladde look, ook bij kleinschalige projecten

Aluminium compositeplaat PREFABOND: moderne, gladde look, ook bij kleinschalige projecten

07-07-2021 De nieuwe uitvoering van de aluminium compositeplaat PREFABOND vervolledigt optimaal het complete PREFA-systeem. Want net als de PREFA-dak-, gevel- en accessoireproducten is de gevelpaneel nu ook beschikbaar in de geliefde P.10-kleuren antraciet, zwart, Prefawit, hazelnootbruin en donkergrijs. Bovendien zorgen in totaal acht standaardkleuren voor een optische veelvoud op de gevel, waarbij de kleurkwaliteit en -consistentie gelijk blijven.

Vakkundig geplaatst buitenschrijnwerk bevordert architecturale kwaliteit in The Residence

Vakkundig geplaatst buitenschrijnwerk bevordert architecturale kwaliteit in The Residence

25-02-2021 Het Antwerpse Zuid ziet er tegenwoordig helemaal anders uit dan in de jaren negentig. Toen eiste de befaamde discotheek Zillion alle aandacht op. Op de plek waar ooit de beruchte danstempel stond, is nu een ambitieus woonproject opgetrokken: The Residence. Naast de opvallende keuze voor een deels gemengde woonvorm, springt het project ook uiterlijk sterk in het oog: de grote raampartijen, waarvoor een beroep werd gedaan op aluminiumspecialist Aliplast, spelen een belangrijke rol in de luxueuze uitstraling van de appartementen.

Artline schuifraam uit gerecycleerd post-consumed aluminium

Artline schuifraam uit gerecycleerd post-consumed aluminium

08-12-2020   Zeer grote glaspartijen, extreem slanke aluminium profielen en een waaier van functionele oplossingen: dat is de omschrijving van dit minimalistisch schuifraam van Sapa in een notendop. Artline is een combinatie van maximaal daglicht, creatief design en comfort, functionaliteit en esthetiek. Onzichtbare kaders en glaspartijen van grond tot plafond zorgen voor 98% transparantie. Bovendien beschikt Artline over een uitstekende windweerstand, lucht- en waterdichtheid, veiligheid én wordt meteen rekening gehouden met duurzaamheid. Onder meer dankzij de nieuwe productietechnologie Hydro CIRCAL 75R, een legering die uit minimaal 75% post-consumed (end-of-lifecycle) gerecycleerd aluminium bestaat.

Een gebouw van 15 kleine huizen

Een gebouw van 15 kleine huizen

17-09-2020 De Franse architecten Patrick Bouchain en Bastien Lechevalier ontwierpen en realiseerden een "Maison", een thuis voor het bedrijf "Nature et Découvertes". Het onconventionele gebouw bestaat uit 15 kleine huizen. Erfgoed, moderniteit en natuur zijn in het concept met elkaar vervlochten. De opdracht ging gepaard met grote uitdagingen. Het paleis van de zonnekoning Lodewijk XIV domineert de stad. De visuele assen tussen het paleis en het nabijgelegen bos moesten behouden blijven. Het gebouw mocht een bepaalde hoogte niet overschrijden. Het gebouw was gebaseerd op de oude, zware staalconstructie van de voormalige goederenhal – 3.000 m² kantoorruimte en een winkel moesten worden ondergebracht. 

Reynaers Aluminium introduceert nieuwe generatie schuifdeursystemen

Reynaers Aluminium introduceert nieuwe generatie schuifdeursystemen

16-09-2020 Reynaers Aluminium lanceert het MasterPatio schuifsysteem. Deze nieuwe generatie schuifdeuren heeft een strak design en biedt hoogwaardige thermische isolatie en verbeterd productie- en installatiecomfort. MasterPatio is compatibel met MasterLine 8 en biedt talloze ontwerpmogelijkheden. Reynaers werkt nauw samen met architecten, constructeurs en consumenten, en speelt met MasterPatio in op hun belangrijkste behoeften, zowel bij de productontwikkelingen als bij hun projecten. 

127 resultaten gevonden