Doorzoek volledige site
27 januari 2014 | KEVIN MOENS

Benelux Aluminium Awards 2013

De Benelux Aluminium Awards 2013 hebben 7 winnaars opgeleverd. Studio Amsterdam (voormalig GAK-kantoor), het Kenniscentrum in Roeselare en Dreamhouse in Rotterdam werden bekroond met een Benelux Aluminium Award. Daarnaast werden er 4 extra prijzen toegekend: Energy Efficiency, Gevels en Daken, Deuren en Ramen en Deuren en Ramen in een historisch gebouw.
De Benelux Aluminium Awards 2013 staan op de schouw van 7 winnaars te pronken. Studio Amsterdam (voormalig GAK-kantoor), het Kenniscentrum in Roeselare en Dreamhouse in Rotterdam werden bekroond met een Benelux Aluminium Award. Daarnaast werden er 4 extra prijzen toegekend: Energy Efficiency, Gevels en Daken, Deuren en Ramen en Deuren en Ramen in een historisch gebouw.
Woningbouw


Studio Amsterdam (voormalig GAK-kantoor).

Het ontwerp is van de hand van Wessel de Jonge Architecten en IBS Consultants.
Bedrijfsgebouwen

In deze categorie kwam de Jury -na 3 stemronden- tot een ex-aequo oordeel waardoor zowel een Kenniscentrum als een Commercieel winkelcomplex tot winnaars zijn uitgeroepen. Beide projecten zijn van een gelijk -hoog- niveau maar tonen dermate verschillende facetten en marktspecifieke kenmerken van duurzaam renoveren dat aan beide projecten een Award is toegekend.

Kenniscentrum Roeselare

Architect van dienst was BURO II & ARCHI +I. Ook Reynaers Aluminium droeg z’n steentje bij aan het project.
Dreamhouse Rotterdam

Bij Dreamhouse was Claus en Kaan Architecten de betrokken architect.
Extra prijzen

Voorts werden er ook vier extra prijzen voor speciale prestaties uitgereikt.

GasTerra in Groningen (Architect: De Zwarte Hond) kreeg de prijs voor Energy Efficiency toebedeeld.
De extra prijs voor Gevels en Daken ging naar het Rijksmuseum in Amsterdam (architect: Cruz y Ortiz / Van Hoogevest Architecten).
dmvA architecten kaapte met een woonhuis in Brugge de extra prijs voor Deuren en Ramen weg.
Tot slot was de extra prijs voor Deuren en Ramen in Historische Gebouwen en Monumenten weggelegd voor TETUM II (Marx & Steketee Architecten).
Het volledige juryrapport kunt u hier raadplegen.

De Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren is een tweejaarlijkse prijs, die gezamenlijk is uitgeschreven door het Aluminium Centrum en de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) in Nederland, het Aluminium Center Belgium en de Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC) in België.

GERELATEERDE DOSSIERS