Doorzoek volledige site
23 maart 2010

PATIO: nieuwe overkappingen van Harol

"PATiO", zo luidt de nieuwe reeks architecturale overkappingen van Harol. Het bedrijf zelf, gespecialiseerd in zonwering, is alvast enthousiast over hun nieuwe product: "Laat het terrasjesweer beginnen!"

"PATiO", zo luidt de nieuwe reeks architecturale overkappingen van Harol. Het bedrijf zelf, gespecialiseerd in zonwering, is alvast enthousiast over hun nieuwe product: "Laat het terrasjesweer beginnen!"

Terrasjesweer, ook bij te veel zon, regen of wind...
Harol zorgt er al jaren voor dat er steeds nieuwe oplossingen gezocht en gevonden worden voor de specifieke problemen die opduiken op de terrassen in de horecasector. Met de nieuwe PATiO reikt HAROL nu een innovatieve oplossing aan om van terras, binnenplein of tuin te genieten, ongeacht het weer.

Met de overkappingen wil Harol een knap staaltje functioneel design neerzetten: zowel een architecturale blikvanger als een efficiënt weringsmiddel tegen elke overmaat aan zon, regen of wind. Volgens Harol is de overkapping zo ontworpen dat hij in elke omgeving past én gemakkelijk aan te brengen is. Men kan de PATiO monteren aan een muur, tussen twee muren, aan het plafond, op een draagbuis of zelfs vrijstaand. 

    
Patio - Tecnic 3                                                  Patio - Wood 6

                                                                           
                                                                                                                        
De drie basisuitvoeringen (PATiO TECNIC, PATiO ALU en PATiO WOOD) zijn nu aangevuld met vier nieuwe modellen in een strakke, eigentijdse stijl (PATiO STIL & PATiO INFINITY, PATiO EVO & PATiO ONE). De modellen zijn verkrijgbaar in een hele reeks kleuren, zowel voor frame (inox, aluminium) als doek.

Er zijn drie soorten doeken, die je overigens kan laten bedrukken of beletteren: de waterdichte en lichtdichte doeken in de kleuren wit en ivoor (PRECONTRAINT PVC 602), de waterdichte en lichtdoorlaatbare doeken in een 20-tal kleuren (PRECONTRAINT PVC 302) en de louter zonwerende SOLTIS-doeken (SOLTIS 86/92). Daarbij kan een PATiO-overkapping uit één doek maar liefst 91 m2 beslaan. 
  


Patio - Infinity 2PATiO, van basic tot trendy

• PATiO STIL & PATiO INFINITY
PATiO STIL is ontworpen om volledig open te laten. Deze overkapping heeft een doorlopende voetstijl, een doorlopende draagbalk en een geïntegreerde goot voor de regenafvoer. De voorste voetpalen kunnen gewoon recht gezet worden of onder een hoek geplaatst worden voor een specifiek designaccent. PATiO STIL leent zich bij uitstek voor een strakke architectuur.

PATiO INFINITY heeft dezelfde voetpalen en eenzelfde geleider- en gootprofiel als PATiO STIL, met dat verschil dat het gootprofiel op de voetpaal is gepositioneerd. Zo kan je de zijkanten mooi afsluiten met een wind- en regenafscherming. Uitval: maximaal 7 meter.

 

• PATiO EVO & PATiO ONE
PATiO ONE telt één groot geleiderprofiel waarin alle andere profielen zijn weggewerkt. Goed voor een massieve, strakke overkapping tussen twee muren. PATiO EVO vertrekt vanuit hetzelfde profiel maar combineert met robuuste voetpalen en geïntegreerde goot. Uitval: maximaal 8 meter.

    
Patio - One 3                                                               Patio - Stil 5
                                                                             

• PATiO TECNIC
Innovatief en af te sluiten in een handomdraai, met speciaal ontwikkelde waterdichte doeken voor een optimale bescherming tegen zon, regen en wind: PATiO TECNIC is dé oplossing voor al wie op zoek is naar een flexibele overkapping die weinig onderhoud nodig heeft. Het grote voordeel van de Patio Tecnic is, dat het als los systeem zeer eenvoudige te monteren is op een bestaande of eigen constructie.

• PATiO ALU
Een pergolastructuur in aluminium en inox, met ingebouwd vouwdak: voor al wie tuk is op strak en modern is Patio Alu een goede oplossing voor heerlijke dagen op terras, balkon of binnenplaats. Bovendien is het een volledig zelfdragend systeem.

• PATiO WOOD
Een houten frame en toch ultrasterk: Patio Wood combineert de moderne technieken met de unieke uitstraling van hout. Standaard uitgevoerd in gelamineerde Noorse den. Zonder ook maar iets in te boeten qua bescherming tegen zon, regen en wind. Bovendien is het, net als de Patio Alu, een volledig zelfdragend systeem.    

    
Patio - Alu 2


Maatwerk met garantie
Harol biedt met PATiO 100% maatwerk. Voor een volledige bescherming tegen wind en regen kan elke PATiO worden uitgerust met een speciaal SHY-ZIP-screen, al dan niet met raaminserts of volledig doorzichtig. Voor een betere afwatering kan je het water naar keuze laten afvloeien langs de voorkant of de zijkant, eventueel in combinatie met een dakgoot. Voor comfort en gemak kan je kiezen uit verschillende afstandsbedieningen met exclusief design.

PATiO is aan de strengste testen onderworpen, zodat HAROL 5 jaar waarborg kan garanderen.