Doorzoek volledige site
Dossier

Architectuur aan het water

M2 Architecten ontwerpt ‘zwevende’ appartementen voor Montevideo-project in Antwerpen

M2 Architecten ontwerpt ‘zwevende’ appartementen voor Montevideo-project in Antwerpen

07-05-2019 Antwerpen krijgt er een nieuwe landmark bij. Het gaat om de historische, leegstaande Montevideopakhuizen op ‘t Eilandje die nu deels omgevormd worden tot hippe kantoorruimtes. Het zal vooral het nieuwe residentiële deel ernaast zijn dat in het oog zal springen. Daar zullen namelijk de eerste zwevende luxeappartementen van Vlaanderen komen, zestien in totaal. Projectontwikkelaar DCA Woonprojecten ging hiervoor in zee met M2 Architecten. De werkzaamheden zijn zopas van start gegaan.

B2Ai ontwerpt The Waves in Oostende

B2Ai ontwerpt The Waves in Oostende

05-06-2018 Op een steenworp van de Wellingtonrenbaan en golfterrein, langs de Troonstraat in Oostende, staat 'The Waves' gepland: vier organische bouwvolumes met 118 appartementen, een handelspand en 147 parkeerplaatsen. Het project van Vastgoedgroep Degroote, ontworpen door B2Ai, wordt in vier fases gerealiseerd. Atelier Arne Deruyter staat in voor het omgevingsontwerp. De eerste fase is vergund. “De architectuur glooit met het landschap, en hoort bij de stad.”

Gents nieuwbouwproject København krijgt vorm

Gents nieuwbouwproject København krijgt vorm

02-05-2018 In de Gentse wijk Muide-Meulestede krijgt het nieuwbouwproject København vorm. Langs het water laten CORES Development en Canal Properties 82 luxeappartementen optrekken, met een mix van 1-, 2-, en 3-slaapkamerunits. Bontinck Architecture & Engineering gebruikte de footprint en bouwhoogte van de naastliggende historische loodsen als basis van het nieuwe volume. BM Engineering staat in voor de studie stabiliteit, speciale technieken en BIM-coördinatie.

57 resultaten gevonden