Doorzoek volledige site
Dossier

Baksteen

Modern wonen in nieuw stenen tijdperk

04-04-2019 Neen, je moet niet naar hippe wereldsteden reizen om vernieuwende bouwprojecten te zien en te beleven. Midden in het centrum van As is in aanwezigheid van burgemeester Tom Seurs op donderdag 26 maart de eerste (gevel)steen gemetst van Ascentrium. Ascentrium, een verzameling van 3 stijlvolle gebouwen, die naast tal van appartementen, ook handelsruimtes, kantoren en de plaatselijke bibliotheek zullen huisvesten, is één van de eerste projecten waarin de internationaal gelauwerde baksteen Dubio van Nelissen wordt gebruikt. “Door de strakke lijnen in de gevels, krijg je straks een trendsettend wooncomplex, vlak onder de kerktoren van de gezellige dorpskern”, zegt Bjorn Lenaers van projectontwikkelaar Group GL. “”Een zoveelste troef voor de bewoners en de Assenaren die het resultaat binnenkort mogen aanschouwen in het stadsbeeld.” UAUcollectiv zorgde voor het ontwerp.

Gepersonaliseerde collectiviteit in Gents cohousingproject

20-02-2019 Voor veel mensen wordt ruimte een zeer dure luxe. Sinds enkele jaren ziet men dan ook heel wat creatieve oplossingen verschijnen om een perceel, een tuin of gemeenschappelijke ruimtes te delen. We kennen uiteraard de formule van de kangoeroewoning waarin verschillende generaties van dezelfde familie wonen. Anderen gaan nog een stapje verder in dit concept en creëren samen met een groep mensen een echte gemeenschap met zowel gezamenlijke als privéruimtes. Het punt van overeenkomst in die nieuwe woonvormen blijft een duidelijk, goed doordacht en door iedereen goedgekeurd concept, een identieke visie over collectief wonen.

Extra lange en strakke bakstenen en ECO-strips

14-02-2019 Een gevelsteen kiezen voor een woning is veel ingrijpender dan een nieuwe salon of keuken uitzoeken. Wie gecharmeerd is door lang en strak, met een strakke en verfijnde architectuur, kan zich laten inspireren door langformaten. Het visuele effect van een langformaat komt perfect tot uiting in een voegloze verwerking. Op Batibouw 2019 presenteert Vandersanden vol trots haar grootste gamma ooit, met nieuwe stenen zoals de Strengpers gevelstenen op het speciale XL45 formaat, lang en strak. 

Verblijfsafdeling kinderspychiatrie in passiefbouw

24-01-2019 Voor het KAS, de nieuwe verblijfsafdeling van de kinderpsychiatrie in het AZ Sint-Lucas Brugge, stond een modern en energiezuinig ontwerp met een huiselijke en warme uitstraling centraal. DETOO Architects dacht hiervoor aan een traditionele bouwmethode met bakstenen, maar om passief te kunnen bouwen zou er door de dikte van de muren veel ruimte verloren gegaan zijn. De baksteenstrippen van Sto, specialist in gevelisolatiesystemen en haar bekledingen, boden de oplossing. De steenstrippen maken de authentieke reconstructie van baksteengevels mogelijk, zonder de charme van de traditionele baksteen te verliezen.

Nelissen Steenfabrieken opent deuren van indrukwekkend BEN-kantoorgebouw en showroom

22-01-2019 Na een meer dan succesvol 2018 gaat Nelissen Steenfabrieken voort op hetzelfde innovatieve elan in 2019. Het familiebedrijf plaatst zijn vernieuwingsdrang letterlijk in de kijker met een nieuw state-of-the-art hoofdkantoor met showroom als indrukwekkende blikvanger aan de Kiezelweg in Kesselt, Lanaken. Het gebouw, naar een ontwerp van Architectengroep PSK en UAU collectiv, representeert de drievoudige grondslag van het bedrijf: innovatie, co-creatie en duurzaamheid.

Dubio wint prestigieuze German Design Award

28-11-2018 De trofeeënkast van de succesvolle Dubio-baksteen blijft aandikken. Na de Henry van de Velde Award en de Product Innovation Award (Belgian Building Awards) mag de Dubio zich nu ook trotse winnaar van de German Design Award noemen. De unieke creatie van designer Roel Vandebeek, geproduceerd in samenwerking met Nelissen Steenfabrieken en zowel voor binnenmuren als gevelsteen inzetbaar, ging met de hoofdprijs aan de haal in de categorie ‘Building and Elements’.

191 resultaten gevonden