Doorzoek volledige site
Dossier

Baksteen

Fabrikant circulaire prefabwoningen gaat in zee met Vandersanden

Fabrikant circulaire prefabwoningen gaat in zee met Vandersanden

18-03-2021 Baksteenbedrijf Vandersanden en de Nederlandse producent van prefabcasco’s IIBO tillen prefabbouwen samen naar een hoger niveau. Ze gaan samenwerken om voortaan keramisch afgewerkte gevels toe te voegen aan de geautomatiseerde productielijn van IIBO. Het project gaat gepaard met een uitbreiding van de fabriekshal van IIBO voor de plaatsing van een volautomatische steenstrippenrobot, het RoboBrick-systeem van Vandersanden.

Productnormen en classificatie van baksteen door de jaren heen

Productnormen en classificatie van baksteen door de jaren heen

25-02-2021 Nu op Europees vlak het tot stand komen van Europese geharmoniseerde productnormen ter discussie staat binnen de Commissie in het kader van de herziening van de Bouwproductenverordening, neemt de Belgische Baksteenfederatie u nog even mee op reis terug in de tijd en overlopen we de evolutie van de productnormen voor bakstenen. Meer bepaald wordt er stilgestaan bij de wijze van classificatie van de baksteen doorheen de verschillende opeenvolgende productnormen.

Inschrijvingen Brick Award 2022 gestart

Inschrijvingen Brick Award 2022 gestart

28-01-2021 Op 11 januari zijn de inschrijvingen van start gegaan voor de Brick Award 2022. Het wordt een bijzondere editie want het is al de tiende keer dat Wienerberger deze prijs uitreikt. De Brick Award is een internationaal bekende architectuurprijs, die een eerbetoon is aan moderne en innovatieve baksteenarchitectuur. De ingezonden projecten laten zien hoe gevarieerd en divers keramische producten kunnen zijn wanneer ze gebruikt worden voor wanden, gevels, daken en bestrating,... Inschrijven kan nog tot 8 april 2021. 

Karmel by C: klooster wordt woonerf (ARCH & TECO)

Karmel by C: klooster wordt woonerf (ARCH & TECO)

25-01-2021 In heel België wachten tientallen leegstaande en/of verloederde kloostergebouwen en -sites op afbraak of een tweede leven. In Sint-Niklaas voegde Cordeel de daad bij het woord, want het toverde het complex van de zusters karmelietessen om tot een hedendaagse residentiële ontwikkeling. ‘Karmel by C’ groepeert 75 woonentiteiten en is ontworpen door ARCH & TECO, dat streefde naar eenvoud en sereniteit. Een gepast eerbetoon aan de rijke religieuze geschiedenis van de plek.

238 resultaten gevonden