Doorzoek volledige site
Dossier

BIM

KUBUS organiseert nieuwe online sessies van BIMmers aan het woord

KUBUS organiseert nieuwe online sessies van BIMmers aan het woord

20-08-2021 Architectenbureaus, bouwbedrijven, installatieadviseurs: allemaal hebben ze het over 'BIM-men'. "Wij vinden dat heel logisch, want BIMmen levert tijd, geld en ook meer werkplezier op. Maar dat wij dat zeggen, maakt niet veel indruk. Echter, wat diegenen zeggen die ermee werken, is een stuk interessanter", klinkt het bij KUBUS. Daarom organiseert KUBUS sinds vorig jaar voor de BIM-specialist 'BIMmers aan het woord', een nieuwe reeks onine sessies met architecten en bouwers, waarin zij hun verhaal vertellen. Waarom maakten zij de overstap naar BIM? Voor welk BIM-pakket kozen zij en waarom? Wat is hun ervaring tot nu toe geweest? Je ontdekt het allemaal uit eerste hand. Ook in september van dit jaar zijn er nog sessies gepland. 

Het digitale bouwteam in de praktijk: de Leopoldskazerne

Het digitale bouwteam in de praktijk: de Leopoldskazerne

19-08-2021 Samenwerken in een digitaal bouwteam wint aan belang. Het is de weg vooruit, zodat de bouwwereld sneller, innovatiever en efficiënter kan werken. Tegelijkertijd betekent dit bijvoorbeeld een aanzienlijke reductie van de traditionele faalkosten. Alle informatie in één digitaal model is dus een noodzakelijk streven, en BIM (bouwinformatiemodel) is daar dé perfecte tool voor.  In de lente van 2021 organiseert C3A een webinar omtrent het digitale bouwteam, met de Gentse Leopoldskazerne als actuele BIM-case.  

C3A organiseert cursus 'Enscape 3D for REVIT'

C3A organiseert cursus 'Enscape 3D for REVIT'

28-06-2021 Er zijn wel mogelijkheden om in Revit zelf te Renderen, of via de Autodesk Cloud te renderen, of een Revit model te exporteren, om dan in een ander renderprogramma (zoals 3ds MAX) in te lezen en verder af te werken, maar er zijn heel wat voordelen om dit rechtstreeks in Revit zelf met de beste render-oplossing te kunnen doen. En Enscape 3D in Revit biedt daarbij op een heel vernieuwende wijze real-time renderings, interactief t.e.m. Virtual Reality presentaties. Op woensdag 7 juli organiseert C3A van 9.00 tot 12.30 uur een cursus, die gratis is voor C3A-Userclubleden.

studiov2: aanvullende ondersteuning voor softwarepakketten van KUBUS

studiov2: aanvullende ondersteuning voor softwarepakketten van KUBUS

24-06-2021 studiov2 heeft van het delen van expertise rond BIM zijn corebusiness gemaakt. Ook de BIM-pakketten van KUBUS, exclusief verdeler van Archicad in België, hebben geen geheimen voor zaakvoerders Ruben Van de Walle en Pieter Vandewalle. Ze getuigden erover in een webinar in de reeks BIM’mers aan het woord, waarin KUBUS BIM-experts een podium biedt om te spreken over hun ervaringen met de BIM-softwarepakketten die KUBUS aanbiedt.

Laat uw BIM-proces certificeren door echte kenners

Laat uw BIM-proces certificeren door echte kenners

18-06-2021 BIM of Building Information Modelling is intussen een veelgebruikte werkmethodiek in de bouwsector. Maar hoe weet je of een bepaalde partij deze nodige kennis heeft? En hoe toon je op onafhankelijke manier aan dat je als bouwonderneming, architect, ingenieursbureau of andere partij zelf over deze kennis beschikt? Door een onafhankelijke BIM-certificering krijg je een objectieve beoordeling van jouw BIM-kennis. Bimproof is de eerste onafhankelijke BIM-certificering in België en wordt gevalideerd door Vinçotte, het grootste Belgische keurings- en certificatiebedrijf.

Aannemer MBG trok waardevolle BIM-lessen uit bouw AZ Sint-Maarten

Aannemer MBG trok waardevolle BIM-lessen uit bouw AZ Sint-Maarten

31-05-2021 En of AZ Sint-Maarten een bijzonder project was! Ook MBG droeg letterlijk en figuurlijk zijn steentje bij aan het eerste grote BIM-project in België. Een belangrijke mijlpaal voor de Antwerpse aannemer, die instond voor de ruwbouw, de binnenafwerking, de buiteninfrastructuur en de werfcoördinatie. “We hebben de smaak te pakken en trachten nu al onze Design & Build-projecten uit te voeren in BIM”, zegt Ronald Baan, Methods Manager bij MBG.

Efficiënte BIM-exploitatie dankzij AR-app en digitale kluis

Efficiënte BIM-exploitatie dankzij AR-app en digitale kluis

31-05-2021 In tijden van digitale transitie en ‘big data’ is het beheer van (zorg)gebouwen complexer dan ooit. Gelukkig schiet BIM-pionier Ingenium gebouweigenaars, facility managers en gebruikers te hulp via de introductie van twee handige tools: een augmented reality-app waarmee ze comfort- en technische problemen snel en efficiënt kunnen oplossen en een ‘digitale kluis’ die het beheer van as-builtdossiers een stuk eenvoudiger en overzichtelijker maakt. Projectmanager bij Ingenium Niels Vercaemst geeft tekst en uitleg.

“Ook in exploitatie werpt BIM elke dag zijn vruchten af”

“Ook in exploitatie werpt BIM elke dag zijn vruchten af”

31-05-2021 BIM is anno 2021 goed en wel ingeburgerd in het bouwwezen, maar tien à vijftien jaar geleden was dat nog een verre, irreële droom. Het project dat in België de weg bereidde, is AZ Sint-Maarten in Mechelen, dat op 15 oktober 2018 de deuren opende. Ruim tweeënhalf jaar na datum haalt technisch directeur Jan Claesen herinneringen op aan de pioniersjaren en legt hij ons uit hoe BIM ook bij de exploitatie van het nieuwe ziekenhuis zijn nut bewijst: “Het is nu al duidelijk dat we het leergeld van weleer ruimschoots zullen terugverdienen.”

258 resultaten gevonden