Doorzoek volledige site
Dossier

BIM

Professioneel renderen dankzij directe link tussen ARCHICAD en Twinmotion

23-03-2020 ARCHICAD, waarvan KUBUS in België exclusief verdeler is, wordt gezien als dé software om een BIM-model te maken. Wie zich de laatste versie van het programma aanschaft, ARCHICAD 23, krijgt ernu een gratis versie van Twinmotion bij, waardoor nog gedetailleerdere renderingen mogelijk zijn, in de vorm van (panorama)beelden, maar ook filmpjes. Via de Direct-Link-plug-in in ARCHICAD worden de programma’s moeiteloos met elkaar gekoppeld.

Toets eenvoudig je BIM-model aan het programma van eisen

30-01-2020 Solibri is als enig BIM-kwaliteitsborgingssysteem op de markt een onmisbare tool in elk BIM-proces. Aan de hand van een IFC-file, gemaakt in een BIM-software zoals ARCHICAD, Revit, Tekla of een ander programma, worden verschillende controles gedaan die voordeel bieden bij zowel het ontwerpproces als de uitvoering. Met de aanwezige standaardcontrole in Solibri, waarvan KUBUS in de Benelux de exclusieve verdeler is, kan je onder meer eenvoudig nagaan of het model voldoet aan het programma van eisen.

C3A organiseert Revit kennismakings-infosessie

23-01-2020 BIM is één van de meest ingrijpende innovaties van de laatste jaren in de bouw. Een virtueel intelligent 3D-model van het bouwproject vormt hierbij een belangrijk onderdeel, daar staat Autodesk Revit voor. En de digitale samenwerking tussen de bouwpartners wordt sterk ondersteund door de Cloud (Internet). C3A maakt al vanaf 2004 de (r)evolutie naar BIM met Revit mee en stuurt ze ook aan.  Er is zowel een REVIT 2020 LT als een Full REVIT 2020 beschikbaar, samen met de sterk evoluerende C3A-Extensies. In infosessies van enkele uren kan C3A de krachtlijnen van Revit (zowel LT als Full) én de bijhorende C3A-Extensies heel praktisch verduidelijken, én dit kaderen in zijn ruimere BIM-context.

ARCHICAD biedt interieurvormgevers maximale ontwerpvrijheid

06-01-2020 ARCHICAD, de BIM-software van Graphisoft, biedt niet alleen architecten, maar ook interieurvormgevers maximale ontwerpvrijheid. Het programma blinkt bovendien uit in gebruiksvriendelijkheid met onder meer een renovatietool en een synchronisatie met Twinmotion. KUBUS is in Vlaanderen en Nederland exclusief verdeler van ARCHICAD en biedt bovendien een complete ondersteuning volledig toegespist op de Vlaamse en Nederlandse markt.

Controleer met Solibri snel of uw BIM-model voldoet aan de wetgeving

06-01-2020 Als enig BIM-kwaliteitsborgingssysteem op de markt is Solibri een onmisbare tool in elk BIM-proces. Met de standaard regelsets legt het softwarepakket, waarvan KUBUS in de Benelux de exclusieve verdeler is, eventuele problemen automatisch bloot. Ook controleren of het BIM-model voldoet aan de Belgische wetgeving kan eenvoudig en snel. Of het BIM-model gemaakt werd in ARCHICAD, Revit, Tekla of andere gecertificeerde modelleersoftware maakt daarbij niet uit, Solibri kan ze allemaal aan.

Waregems project Waterfront toont kracht van BIM

28-11-2019 Het Waregemse bouwproject Waterfront is in meerdere opzichten bijzonder. De ontwikkeling wordt niet alleen een mix van verschillende functies en gebouwen, het is ook een schoolvoorbeeld van hoe BIM een bouwproces kan optimaliseren. VK Architects & Engineers, de architecten van B2Ai – in samenwerking met Bogdan & Van Broeck en Wielfaert Architecten – en BM Engineering weken wel af van de gangbare manier van werken met BIM. Het leverde het project een nominatie op voor de BIM Awards op 5 december.

213 resultaten gevonden