Doorzoek volledige site
Dossier

Boeken

Recensie: 'Mijn grond is goud waard'

Recensie: 'Mijn grond is goud waard'

27-01-2020 Het is mij nog nooit gebeurd dat ik een boek recenseer vanuit een achterdochtige attitude (omdat ik bijvoorbeeld de auteur en zijn parcours ken), dat ik tijdens de eerste bladzijden denk “ziejewel” maar dat ik toch blijf doorlezen tot de laatste pagina omdat de inhoud al maar vollediger, interessanter en nuttiger wordt. De uitzondering is ‘Mijn grond is goud waard’ van Joris Ockier, ex-germanist, ex-CEO van Group Huyzentruyt, nu partner bij grondconsultant Between Brix. Het is zelfs een noodzakelijk boek voor alle grondeigenaars en vastgoedanalfabeten, die hun behoefte aan kennis onderkennen, en voor alle studenten en amateurs, die per se makelaar of ontwikkelaar willen worden.

Om te lezen: Bridging. By foot and bicycle.

Om te lezen: Bridging. By foot and bicycle.

23-01-2020 Ney & Partners werkt sinds 1996 aan een portfolio dat bestaat uit opmerkelijke ontwerpdesigns. Het Belgisch ontwerpbureau met kantoren in Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Japan is de afgelopen 20 jaar actief betrokken geweest bij het ontwerp en de bouw van meer dan 100 bruggen en loopbruggen over de hele wereld. Het boek 'Bridging. By foot and bicycle' is meer dan een simpele projectencatalogus. Volgens Laurent Ney is het zijn ambitie om deuren te openen naar de verbeelding.

Recensie (Filip Canfyn): Uit Genk. Gaan wonen bij de buren

Recensie (Filip Canfyn): Uit Genk. Gaan wonen bij de buren

15-01-2020 Wat ‘Uit Genk. Gaan wonen bij de buren’, een boek na een onderzoek, wil analyseren en verklaren staat zeer accuraat samengevat op de achterflap: “Genk is anders. Het is geen klassieke stad. De voormalige mijnstad heeft geen ‘historisch’ centrum. Genk is ook anders omdat de stad meer jonge twintigers ziet wegtrekken. Opvallend is dat weinig verhuizers zich afzetten ‘tegen’ de stad. Ze gaan op zoek naar de suburbane woondroom (vrijstaande woning met tuin) maar blijven afhankelijk van Genk. En omdat Genk zo goed bereikbaar is met de auto, mag het gerust iets verder zijn.”

'Eren & Citeren' van Filip Canfyn op jouw boekenplank? Dat doe je zo!

'Eren & Citeren' van Filip Canfyn op jouw boekenplank? Dat doe je zo!

21-10-2019 Filip Canfyn, ingenieur-architect en huiscolumnist van architectura.be, heeft een nieuw boek uitgebracht in samenwerking met Redactiebureau Palindroom en architectura.be. In ‘Eren & Citeren’ bespreekt Canfyn in zijn typische stijl een twintigtal belangrijke Belgische architecten die niet alleen een mooi oeuvre nagelaten hebben, maar die ook iets te zeggen hadden (of nog steeds hebben). Kortom, architecten met een visie.

114 resultaten gevonden