Doorzoek volledige site
Dossier

Brandveiligheid

Brandveiligheidspecialisten vinden dat regelgeving meer op resultaten moet gericht zijn

12-03-2019 Meer dan 250 specialisten uit de wereld van de brandveiligheid verzamelden in november 2018 in het Sheraton Brussels Airport hotel voor het 5e Fireforum Congres, om hun ervaring en kennis uit te wisselen en hun kennis inzake brandveiligheid te verruimen. Met 25 presentaties van experts uit verschillende domeinen van de brandveiligheid en een beklijvend debat over het veiligheidsbeleid, de handhaving en de verantwoordelijkheden inzake brandveiligheid van residentiële gebouwen.

De terminologie rond brandveiligheid verklaard

27-02-2019 Op het vlak van de brandveiligheid van bouwmaterialen is er momenteel te weinig duidelijke informatie beschikbaar. Rockpanel wil daar verandering in brengen, door duidelijke informatie te bezorgen over brandveiligheid en gevelbekleding. De verschillende onderdelen van dit thema komen de komende weken aan bod in verschillende artikels. Eerst komt de terminologie rond brandveiligheid aan bod. Deze kan immers nogal verwarrend zijn. Wat betekent brandbestendig of brandvertragend? En wat betekent het wanneer bouwmaterialen niet-brandbaar, brandbaar of ontvlambaar worden genoemd? 

Hebel van Xella: brandveilig bouwmateriaal voor industrie- en utiliteitsbouw

04-01-2019 De talrijke eisen die vandaag gesteld worden aan industriële of utiliteitsgebouwen, of het nu gaat om thermische, akoestische, esthetische of ecologische eisen, worden steeds strenger. Het inzetten van Hebel van Xella helpt om deze complexe, vaak tegenstrijdige eisen op een eenvoudige en economische manier op te lossen. Zo lost Hebel tegelijkertijd de vereisten inzake thermische isolatie en brandwerendheid gemakkelijk op.

139 resultaten gevonden