Doorzoek volledige site
Dossier

BREEAM

Silver Tower: het nieuwe paradepaardje van de Brusselse Noordwijk

Silver Tower: het nieuwe paradepaardje van de Brusselse Noordwijk

20-01-2021 Er was een tijd dat het niet zo fijn toeven was in de Brusselse Noordwijk, maar dat is gelukkig al even geleden. Beetje bij beetje wordt de groezelige stationsbuurt van weleer omgetoverd tot een dynamisch stadsdeel waar wonen en werken naadloos in elkaar overvloeien. Met dank aan allerlei vooruitstrevende nieuwbouwprojecten, waarvan de Silver Tower de meest recente telg is. Als nieuwe uitvalsbasis van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel en de dienst Fiscaliteit biedt dit rijzige kantoorgebouw plaats aan tweeduizend werknemers. Atelier d’Architecture de Genval en Accarain-Bouillot Architectes Associés ontwierpen de Silver Tower als een beglaasde ellips van 28 meter breed, 69 meter lang en 137 meter hoog.

Elegant woon-werkcomplex geeft Wetstraat nieuw elan

Elegant woon-werkcomplex geeft Wetstraat nieuw elan

18-01-2021 Vier rijen verkeersdrukte geprangd tussen hoge kantoorgebouwen: de huidige aanblik van de Wetstraat is niet meteen het meest charmante plaatje in het hart van onze hoofdstad. De plannen om de omgeving grondig te vernieuwen slepen al een tijdje aan, maar met de realisatie van het langverwachte Copernicus-project (LD2 Architecture) in de Europese Wijk is de teerling eindelijk geworpen. De rijzige kantoortoren heeft een subtiele aanblik en leunt aan tegen een stijlvol appartementsgebouw met twaalf wooneenheden en een daktuin. Dankzij de beperkte footprint van Copernicus kan er ook een groene esplanade worden aangelegd en zal de bedrijvigste boulevard van Brussel eindelijk extra ademruimte krijgen.

Quartz (POLO Architects): duurzaam kantoorgebouw met twee gezichten

Quartz (POLO Architects): duurzaam kantoorgebouw met twee gezichten

14-01-2021 De Europese wijk in Brussel is met Quartz een nieuw kantoorgebouw rijker. Het ontwerp van POLO Architects, waarin beton en glas de boventoon voeren, getuigt van een nadrukkelijke focus op duurzaamheid. Het gebouw kreeg dan ook een BREEAM Excellent-certificaat. Quartz, de nieuwe thuisbasis van de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA), heeft twee gezichten: het karakterverschil van de omliggende straten en de oriëntatie van de gevels bepaalden het design van de façades.

Tivoli GreenCity officieel duurzaamste wijk ter wereld

Tivoli GreenCity officieel duurzaamste wijk ter wereld

17-11-2020 Tivoli GreenCity behaalt, met de hoogste score ooit ter wereld, het BREEAM Outstanding-certificaat voor wijken. De nieuwe duurzame voorbeeldwijk in Laken herbergt greenbizz.brussels (een kmo-park, een fablab en een incubator voor duurzaam en innovatief ondernemerschap onder één dak), ongeveer 400 passieve en nulenergiewoningen, kleinhandel, twee kinderdagverblijven en tal van gemeenschappelijke ontmoetingsruimten. Tivoli GreenCity is de eerste wijk in de Benelux die een BREEAM Communities-certificaat binnenhaalt. 

Vlaggenschip met doeltreffende functiemix langs Brusselse Kleine Ring (Jaspers-Eyers)

Vlaggenschip met doeltreffende functiemix langs Brusselse Kleine Ring (Jaspers-Eyers)

04-05-2020 Een uitstekende ligging, betoverende architectuur van de hand van Jaspers-Eyers Architects, geavanceerde technologieën op het vlak van energie-efficiëntie, een stijlvol design dat elegantie en raffinement uitstraalt ...: Spectrum heeft alles om een icoon te worden binnen de befaamde vijfhoek van Brussel. Deze ravissante verschijning kwam in de plaats van een uitgeleefd kantoorgebouw dat doorheen de jaren vervelde tot een zielloze betonnen mastodont. “Een locatie als deze, langs de belangrijkste verkeersader van onze hoofdstad, verdient beter. Veel beter”, benadrukt bouwheer Ghelamco.

95 resultaten gevonden