Doorzoek volledige site
Dossier

Buitenschrijnwerk

Harol lanceert nieuwe opbouwrolluiken die voldoen aan de allerstrengste energienormen

03-09-2019 Met de lancering van twee nieuwe opbouwmodellen, OB600 en OB700, breidt Harol haar assortiment rolluiken uit tot een totaalpakket, afgestemd op de strenge Europese energienormen. Deze opbouwrolluiken bieden niet alleen een zeer hoge thermische isolatie (lager E-peil) en veiligheid, maar ook installatiecomfort door een handige, verdoken montage op het raam. Een troef, nu steeds meer klanten met een nieuwbouw- of renovatieproject vragen naar ‘onzichtbaar comfort’.

Hoe de hoek tussen twee beglazingen uitvoeren zonder schrijnwerkprofiel?

22-08-2019 De laatste tijd is er alsmaar meer vraag naar minimalistische architecturale oplossingen waarbij het schrijnwerkprofiel ter hoogte van de verticale voegen tussen twee beglazingen achterwege gelaten wordt, voornamelijk wanneer deze een hoek vormen. Dergelijke oplossingen vragen evenwel om een bijzondere uitvoering om problemen zoals inwendige condensatie of esthetische onvolkomenheden te vermijden. Dit WTCB-artikel legt uit. 

Bekende hotel Alpenroyal kiest voor WICONA-oplossingen

08-08-2019 WICONA heeft een aantal van zijn geavanceerde aluminiumoplossingen geïnstalleerd aan de voorgevel van het wellnesscenter van het vijfsterrenhotel Alpenroyal, gelegen in Selva di Val Gardena in de Dolomieten (Italië). Het bedrijf werkte samen met architectenbureau Perathoner dat heeft gekozen voor een uiterst elegante architecturale bouwstijl. WICONA heeft met zijn WITEC 50 en WICTSYLE 75-oplossingen alle moeilijkheden overwonnen en perfect aan de projectspecificaties voldaan.

188 resultaten gevonden