Doorzoek volledige site
Dossier

Buitenschrijnwerk

Vakkundig geplaatst buitenschrijnwerk bevordert architecturale kwaliteit in The Residence

Vakkundig geplaatst buitenschrijnwerk bevordert architecturale kwaliteit in The Residence

25-02-2021 Het Antwerpse Zuid ziet er tegenwoordig helemaal anders uit dan in de jaren negentig. Toen eiste de befaamde discotheek Zillion alle aandacht op. Op de plek waar ooit de beruchte danstempel stond, is nu een ambitieus woonproject opgetrokken: The Residence. Naast de opvallende keuze voor een deels gemengde woonvorm, springt het project ook uiterlijk sterk in het oog: de grote raampartijen, waarvoor een beroep werd gedaan op aluminiumspecialist Aliplast, spelen een belangrijke rol in de luxueuze uitstraling van de appartementen.

VELUX lanceert het 2-in-1 en 3-in-1 dakvenster

VELUX lanceert het 2-in-1 en 3-in-1 dakvenster

10-02-2021 Wist u dat we gemiddeld 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen? Vandaag is een optimaal en comfortabel binnenklimaat dan ook meer dan ooit van belang. Daarom blijft VELUX innoveren in de markt van hellende dakvensters en brengt nu, na de lancering van een eerste versie vorig jaar, een volledig nieuw alles-in-één-gamma om de leefruimtes onder het dak te optimaliseren. Meer daglicht en een betere zichtbaarheid naar buiten, dat is de belofte van de nieuwe 2-in-1 en 3-in-1-serie.  

Eigentijdse woning baadt in natuurlijk licht dankzij VELUX-dakvensters

Eigentijdse woning baadt in natuurlijk licht dankzij VELUX-dakvensters

04-01-2021 Op een boogscheut van de grote stad, maar toch weggetrokken in het groen: dat is deze woning in het Vlaams-Brabantse Dilbeek in een notendop. Twee jaar geleden liet de eigenares haar woonst grondig verbouwen. Het eindresultaat: een intrigerende mix van oud en nieuw, waar een hoofdrol is weggelegd voor de overvloedige inval van natuurlijk licht. Dankzij drie grote VELUX-dakvensters ervaart Linda elke dag een vakantiegevoel, in haar eigen huis. 

Artline schuifraam uit gerecycleerd post-consumed aluminium

Artline schuifraam uit gerecycleerd post-consumed aluminium

08-12-2020   Zeer grote glaspartijen, extreem slanke aluminium profielen en een waaier van functionele oplossingen: dat is de omschrijving van dit minimalistisch schuifraam van Sapa in een notendop. Artline is een combinatie van maximaal daglicht, creatief design en comfort, functionaliteit en esthetiek. Onzichtbare kaders en glaspartijen van grond tot plafond zorgen voor 98% transparantie. Bovendien beschikt Artline over een uitstekende windweerstand, lucht- en waterdichtheid, veiligheid én wordt meteen rekening gehouden met duurzaamheid. Onder meer dankzij de nieuwe productietechnologie Hydro CIRCAL 75R, een legering die uit minimaal 75% post-consumed (end-of-lifecycle) gerecycleerd aluminium bestaat.

228 resultaten gevonden