Doorzoek volledige site
Dossier

Buitenschrijnwerk

REHAU optimaliseert ramen met verbeterde composietvezel RAU-FIPRO X

04-03-2020 In het laatste decennium heeft de polymeerexpert REHAU meer dan 50.000 kilometer RAU-FIPRO high performance raamprofielen geproduceerd. Het internationaal bedrijf tilt de met vezel versterkte composiet nu naar een hoger prestatieniveau: met een glasvezel gehalte van meer dan 50% stellen RAU-FIPRO X profielen nieuwe normen op het vlak van stabiliteit en energie-efficiëntie. Het innovatieve materiaal wordt sinds de herfst 2018 gebruikt in REHAU-GENEO ramen.

De buitenwereld binnenbrengen met VELUX CABRIO®

09-12-2019 Kristina Rasmussen en Oliver Alexander Cook toverden hun krappe stadsappartement om tot een lichte en ruime loft dankzij de installatie van VELUX CABRIO® dakramen. Het idee kwam er toen het gebouw een nieuw dak nodig had, waardoor het koppel de optie kreeg om een extra verdiep toe te voegen aan hun appartement in Nørrebro, een district in Kopenhagen. Met de komst van hun zoontje Otto wilden de ouders niet enkel meer ruimte, maar ook de natuur in hun huis brengen.

Nieuw schuifsysteem Schüco ASE 80 LC voorgesteld op Polyclose

04-12-2019 Van 15 tot en met 17 januari verzamelen honderden exposanten uit tientallen landen opnieuw in Flanders Expo Gent voor de tweejaarlijkse Polyclose beurs, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Raam- en deurenproducent Schüco stelt er een aantal heel opvallende nieuwigheden voor. Zo is er onder meer de Belgische première van het gloednieuwe schuiframenplatform Schüco ASE 60/80, een stijlvolle combinatie van design, comfort en Duitse topkwaliteit. 

Hoe kan een aluminium profiel voldoen aan de meest extreme klimaatvereisten maar toch een gestroomlijnd design hebben?

03-12-2019 Waar zijn particulieren naar op zoek wanneer ze ramen en deuren gaan installeren in hun nieuwe woning of bij een renovatie? Ten eerste zijn comfort en veiligheid ongetwijfeld twee fundamentele elementen wanneer huishoudens of architecten die werken aan bouw- of renovatieprojecten hierover een beslissing nemen. Bovendien kiezen veel mensen voor oplossingen die voldoen aan deze voorwaarden waarvan de installatie aansluit bij een baanbrekend design.

202 resultaten gevonden