Doorzoek volledige site
Dossier

Buitenschrijnwerk

Eigentijdse woning baadt in natuurlijk licht dankzij VELUX-dakvensters

Eigentijdse woning baadt in natuurlijk licht dankzij VELUX-dakvensters

04-01-2021 Op een boogscheut van de grote stad, maar toch weggetrokken in het groen: dat is deze woning in het Vlaams-Brabantse Dilbeek in een notendop. Twee jaar geleden liet de eigenares haar woonst grondig verbouwen. Het eindresultaat: een intrigerende mix van oud en nieuw, waar een hoofdrol is weggelegd voor de overvloedige inval van natuurlijk licht. Dankzij drie grote VELUX-dakvensters ervaart Linda elke dag een vakantiegevoel, in haar eigen huis. 

Artline schuifraam uit gerecycleerd post-consumed aluminium

Artline schuifraam uit gerecycleerd post-consumed aluminium

08-12-2020   Zeer grote glaspartijen, extreem slanke aluminium profielen en een waaier van functionele oplossingen: dat is de omschrijving van dit minimalistisch schuifraam van Sapa in een notendop. Artline is een combinatie van maximaal daglicht, creatief design en comfort, functionaliteit en esthetiek. Onzichtbare kaders en glaspartijen van grond tot plafond zorgen voor 98% transparantie. Bovendien beschikt Artline over een uitstekende windweerstand, lucht- en waterdichtheid, veiligheid én wordt meteen rekening gehouden met duurzaamheid. Onder meer dankzij de nieuwe productietechnologie Hydro CIRCAL 75R, een legering die uit minimaal 75% post-consumed (end-of-lifecycle) gerecycleerd aluminium bestaat.

Forum Groningen voorzien van eenvoudige en innovatieve toegang

Forum Groningen voorzien van eenvoudige en innovatieve toegang

12-11-2020 Forum Groningen is een zeer markant en kolossaal gebouw midden in de historische binnenstad van Groningen. Het Forum is gevestigd aan een nieuw plein, de Nieuwe Markt, gelegen aan de oostkant van de Grote Markt en moet ‘de huiskamer van Groningen’ worden. Het Forum is een multifunctioneel gebouw met onder andere bioscoopzalen, expositiezalen, een bibliotheek, een lunchcafé, een restaurant en het museum Storyworld (het nieuwe Stripmuseum). De inwoners van Groningen  kozen uit zeven ontwerpen voor het 45 meter hoge en strakke ontwerp van NL Architects. Het Forum geeft jaarlijks toegang tot 1,6 miljoen bezoekers.

REHAU pakt uit met een digitale vakbeurs

REHAU pakt uit met een digitale vakbeurs

08-10-2020 Zelfs zonder deel te nemen aan de vakbeurs van dit jaar, heeft de Window Solutions-divisie van REHAU tal van hoogtepunten en innovaties achter de hand die ze zal presenteren aan klanten, partners en geïnteresseerde partijen. Het bedrijf zet in op een aantrekkelijke digitale vakbeurs. Bezoekers kunnen de inhoud zelf verkennen of exclusieve inzichten krijgen door een persoonlijke afspraak te maken voor een rondleiding met de verantwoordelijke vertegenwoordiger. Op deze manier krijgt hij gedetailleerde informatie en antwoorden op zijn vragen.

223 resultaten gevonden