Doorzoek volledige site
02 juni 2013 | FREDERICK DAENEN

Bouw politiekantoor JDS in Oud-Berchem hervat na lange standby

De constructie van het politiekantoor in het hart van Oud-Berchem in Antwerpen is na een lange standby dan toch hervat. Julien De Smedt Architects wil het gebouw nu afgewerkt zien tegen februari 2014. Bureau Bouwtechniek staat in voor de projectondersteuning.
De constructie van het politiekantoor in het hart van Oud-Berchem in Antwerpen is na een lange standby dan toch hervat. Julien De Smedt Architects wil het gebouw nu afgewerkt zien tegen februari 2014. Bureau Bouwtechniek staat in voor de projectondersteuning.



In het hartje van Oud-Berchem in Antwerpen bouwt de stad al enige tijd aan een nieuw politiekantoor, op het kruispunt van de Statiestraat en de Victor Jacobslei. De bestaande structuur wordt volledig herbruikt als een enkel volume op de hoek. Een interne organisatie van springende vloerplaten is verbonden door een open trap. Het project is verpakt in een gevellaag die zoekt naar het evenwicht tussen transparantie en reflectie. De houten textuur van de gevelplaten is een gevolg van een hedendaagse vertaling van de ouder wordende bakstenen die zichtbaar zijn in de lokale buurt.