Doorzoek volledige site
08 maart 2010

Reynaers, Soudal en J.E. StorkAir bundelen krachten voor E60-peil

Reynaers Aluminium, Soudal en J.E. StorkAir (Zehnder Group Belgium) hebben op Batibouw een nieuwe totaaloplossing gelanceerd voor energie-efficiënte ramen en deuren met luchtdichte bouwaansluitingen en optimale vraaggestuurde ventilatie om de weg te effenen naar een E80- of E60-peil.

Reynaers Aluminium, Soudal en J.E. StorkAir (Zehnder Group Belgium) hebben op Batibouw een nieuwe totaaloplossing gelanceerd voor energie-efficiënte ramen en deuren met luchtdichte bouwaansluitingen en optimale vraaggestuurde ventilatie om de weg te effenen naar een E80- of E60-peil.

Deze nieuwigheid moet volgens de initiatiefnemers bouwheren en architecten in de mogelijkheid stellen om professioneel en vlot het vereiste E-peil in Vlaanderen, Brussel of Wallonië te behalen.

De trend naar verlaging van het E-peil voor woningen in de drie gewesten stelt bouwheren en hun leveranciers voor torenhoge eisen. Om energieprestatie waarden E80 of E60 te behalen zijn de klassieke bouwoplossingen steeds minder toereikend en is een nieuwe kijk op materialen en bouwmethodes noodzakelijk.

Om het verlagen van het E-peil van woningen naar E80 of zelfs E60 op een betaalbare en vlot realiseerbare manier binnen ieders bereik te brengen, ontwikkelden Reynaers Aluminium, Soudal en J.E. StorkAir toegankelijke oplossingen voor een E-peil verlaging. Dit wordt gerealiseerd via de thermische prestaties van het schrijnwerk, luchtdichte bouwaansluitingen, EPB aanvaarde bouwknopen en een optimale ventilatievoorziening.

Energie-efficiënte aluminium oplossingen

Reynaers Aluminium ontwikkelde het superisolerende CS68HI systeem dat de energie-efficiëntie van ramen en deuren aanzienlijk verbetert. Hoog isolerend aluminium schrijnwerk, gecombineerd met thermische afstandhouders voor het glas en driedubbele beglazing verlagen het E-peil van de woning 4 tot 6 E-punten.Soudal Window System
 
De luchtdichte afdichting tussen schrijnwerk en metselwerk is een achillespees in het bouwproces. Daarom ontwikkelde Soudal een professioneel schrijnwerkaansluitsysteem, het Soudal Window System, dat EPB aanvaarde bouwknopen en luchtdichte bouwaansluitingen verzekert. Het systeem is afgestemd op de Belgische markt en bouwwijze en van toepassing op zowel nieuwbouw als renovatie, voor alle types van schrijnwerk, voor standaard en passiefbouw. De luchtdichtheid van het schrijnwerk en de bouwaansluitingen is goed voor een daling van het E-peil met 6 tot 10 punten. Het Soudal Window System verzekert luchtdichte raam-ruwbouw aansluitingen in combinatie met een luchtdicht schrijnwerk, waarbij het aangewezen is te werken met ramen van klasse 4. Het systeem combineert producten zoals het PU-schuim Flexifoam met mastieken Acryrub, Soudaseal 215LM, lijmen Soudafoil 330D en 360H en nieuwe producten zoals de SWS tape met zelfklevende strips voor raamaansluitingen.

 

ComfoVentis-E energie-efficiënte ventilatie

Het steeds beter isoleren van gebouwen vereist tevens een optimale en gecontroleerde ventilatie. Daarom lanceren Reynaers Aluminium en J.E. StorkAir het ComfoVentis-E energie-efficiënte ventilatiesysteem met CO2-sturing en gedimensioneerde raamroosters. ComfoVentis-E verzekert een optimale regulering van verse lucht in de woning. Door de gedimensioneerde raamroosters wordt enkel de vereiste hoeveelheid verse lucht aangevoerd, wat overventilatie voorkomt. Dankzij het volledig in het schrijnwerk geïntegreerde modulaire ventilatiesysteem krijgen architecten bovendien meer mogelijkheden en vrijheid in hun ontwerp.
 
De volautomatische CO2—sturing van de ventilator garandeert een volledig gebruikersgemak en optimale luchtkwaliteit in alle vertrekken. Geen overbodige aan- of afvoer van lucht, wat onnodige warmteverliezen tegengaat. Een intelligent vraaggestuurd ventilatiesysteem kan tot 40 % energie besparen t.o.v. een klassiek gestuurd ventilatiesysteem. De intelligente vraaggestuurde ventilator verzekert bijgevolg een optimaal binnenklimaat tegen een zo efficiënt mogelijk energieverbruik.

GERELATEERDE DOSSIERS