Doorzoek volledige site
Dossier

BXL - Architectuur voor de hoofdstad

Buitenmuren van Brussels residentieel project op kanaal Brussel Schelde gespot

05-03-2020 Een omvangrijke werf in het centrum van Brussel: mooi als referentie, maar verre van evident qua logistiek en opslag van onze producten. Het project Park West van BPC is één van de pilootwerven van BCCC. Deze organisatie wil met slimme logistiek en een logistiek platform voor de consolidatie van materiaaltoevoer aan Brusselse werven hier een antwoord bieden. Xella ondersteunt dit project en opteert voor vervoer via binnenscheepvaart tot aan de overslagzone aan de rand van het Brussels centrum.

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

16-01-2020 Via be.exemplary beloont Brussel elk jaar innovatieve bouw- en renovatieprojecten die positief bijdragen aan het leven in de hoofdstad op volgende vlakken: het bevorderen van een kwaliteitsvolle architectuur en stedenbouw, het stimuleren van de sociale draagkracht, het aangaan van uitdagingen rond het leefmilieu en het toepassen van principes van de kringloopeconomie. Dit jaar vielen zestien projecten in de prijzen, zeven meer dan vorig jaar.

Bram Aerts (TRANS): “Uitbreiding RITCS creëert interessant silhouet langs kanaal”

03-10-2019 TRANS architectuur | stedenbouw ontwerpt i.s.m. V+ een nieuwe film- en theaterstudio voor het RITCS in Brussel. Het nieuwe volume wordt aangevuld met een overdekte galerij die ontmoeting op de campus langs het kanaal in Brussel mogelijk maakt. De magazijnen in het bestaande gebouw worden heringericht als repetitiestudio’s. Om zo veel mogelijk te kunnen investeren in de technieken, hebben TRANS en V+ de ruwbouwkost sterk beperkt zonder in te boeten op uitstraling en kwaliteit. Het resultaat is een ruwe betonnen structuur met een opvallende omlijning in nobele materialen, een interessant silhouet langs het kanaal.

Duurzame microwijk Lochten 237 van Urban Platform in Schaarbeek geopend

24-09-2019 Het project Lochten 237 is gelegen op het grondgebied van de gemeente Schaarbeek, op een boogscheut van het Josaphatpark. Het is het geslaagde eindresultaat van de herbestemming van de vroegere gebouwen van Lochten & Germeau in het midden van het stratenblok, naar een ontwerp van het Brusselse bureau Urban Platform. Het project telt 56 nieuwe lage-energiewoningen, een aantal gedeelde ruimten (moestuin, fietslokaal, speelplein, wasplaats) en drie handelszaken. In 2012 werd het project verkozen tot ‘Exemplarisch gebouw’.

128 resultaten gevonden