Doorzoek volledige site
Dossier

Cortenstaal

Continuüm aan zorg in architecturaal pronkstuk

21-11-2018 In de schaduw van het befaamde Heilig Hartinstituut in Heverlee verrees de voorbije drie jaar een gloednieuw woonzorgcentrum. De architectuur van het complex is optimaal afgestemd op het neogotische uiterlijk van het monumentale schoolgebouw, zij het zonder de historische grandeur van zijn grote broer te willen imiteren. Gezien de doordachte indeling laat het omvangrijke gebouw zowel een kleinschalige als een grootschalige benadering toe, een belangrijke troef die de werking van het woonzorgcentrum danig optimaliseert.

Wastiau & Co en Wil-Ma ontwierp fraaie opslagplaats in cortenstaal

12-06-2018 Als nieuwe opslagplaats met burelen koos Arco NV, specialist in koeltechnieken, voor een moderne cortenstaal-creatie. Het strakke en opmerkelijke design is van de hand van het Westelse architectenbureau Wastiau & Co en Wil-Ma en bevindt zich op het industriepark in Lokeren. Voor de geribbelde gevelpanelen in cortenstaal schoot zelfs een Finse producent ter hulp. Hoofdaannemer van het project was Valcke Prefab Beton uit Vlammertinge.

Inzending ARC13 Architectuur - Appartementen BUSO

15-10-2013 Aan de 19de-eeuwse industrie-as langs het kanaal Mechelen Leuven ligt het appartementsblok Buso van dmvA Architecten. Kenmerkend voor de site is de ligging middenin een bouwblok, waarbij de ontsluiting gebeurt via stegen. De site bestaat uit een groot fabrieksgebouw met een aantal kleinere aangebouwde bouwvolumes en een woning met doorrit aan de Auwegemvaart. Met Buso dong dmvA mee naar de ARC Award 2013 Architectuur, maar moest de nominatie laten aan de Mechelse Nekkerpool (Verhoeven CS) en het stadhuis van Lo-Reninge (noA).

36 resultaten gevonden