Doorzoek volledige site
21 augustus 2009

Energie sparen en opwekken met energiedak van ATAB

Een witte reflecterende dakbaan, een PIR-isolatielaag en fotovoltaïsche modules. Die drie elementen vormen samen het energiedak van ATAB, een nieuw totaalconcept waarmee de fabrikant van dakbanen niet alleen energie wil besparen maar ook opwekken.

Een witte reflecterende dakbaan, een PIR-isolatielaag en fotovoltaïsche modules. Die drie elementen vormen samen het energiedak van ATAB, een nieuw totaalconcept waarmee de fabrikant van dakbanen niet alleen energie wil besparen maar ook opwekken.
De IKO solar fotovoltaïsche modules zijn soepel en licht en worden horizontaal op een dakbaan gelijmd. Dankzij de drielagige opbouw en de zogenaamde triple junction technology kunnen de modules zowel zonlicht als diffuus licht opvangen waardoor er ook bij zwakke lichtinval of bewolking een redelijk rendement gehaald wordt. Ook vervuiling of de oriëntatie resulteren op dit soort pv-cellen niet in sterk een verlaagd rendement.

 

    


De nieuwe dakbaan IKO Reflect heeft een witte PU-toplaag die resulteert in een lagere temperatuur op de dakhuid hetgeen zowel het rendement als de levensduur van de dakbanen ten goede komt.  Door de witte toplaag zou er volgens de fabrikant zelfs een lichthalo ontstaan die ook weer resulteert in een hoger rendement.

 

Het pakket wordt compleet gemaakt door IKO Enertherm, een hoogwaardige isolatielaag van PIR met een lambdawaarde van 0,023 W/mK.