Doorzoek volledige site
10 december 2014 | JORIS VLIEGEN

Eenvoud centraal bij wellnesscentrum in Mainvault

Het wellnesscentrum bevindt zich in de dalkom in Mainvault. Illustratie | Eternit
De buitenschil uit vezelcementleien benadrukt de soberheid van het gebouw. Illustratie | Eternit
De sculpturale werking verleent het gebouw een passende signaalfunctie. Illustratie | Eternit

Het wellnesscentrum bevindt zich in de dalkom bij het binnenrijden van de gemeente Mainvault. H&V Architecture maakte voor dit project gebruik van de materialen van Eternit.

Sobere materialen

Het sobere, minimalistische gebouw herinnert in zijn omtreklijnen aan de landbouwschuur die vroeger op deze plek aangetroffen kon worden. De duidelijke contouren, zonder uitstekend dakgedeelte, worden door de buitenschil uit slechts één materiaal – vezelcementleien – extra benadrukt.

Uniform geheel

De uniforme buitenschil wordt alleen onderbroken door enkele houten elementen die de toegangszone en een aantal vensteropeningen kenmerken. Daarnaast kruist een voetgangersbrug uit hout en metaal de Vériomplanque en leidt zo naar de hoofdingang van het wellnesscentrum. Ten slotte verleent de sculpturale werking het gebouw een signaalfunctie die strookt met zijn openbaar gebruik.

GERELATEERDE DOSSIERS