Doorzoek volledige site
14 februari 2019

German Design Award voor Meisterwerke

Illustratie | ©CATS COMMUNICATION
Illustratie | ©CATS COMMUNICATION
Illustratie | ©CATS COMMUNICATION

Belgisch merk Meisterwerke kreeg de German Design Award 2019 tijdens vakbeurs Ambiente in de categorie ‘Home Textiles and Home Accessories’ voor het werk GilgaDelft. De jury waardeert de artistieke creativiteit, het vakmanschap en de functionaliteit van de unieke scheidingswand.

De vakbeurs Ambiente in Frankfurt is toonaangevend in de wereld van home & living-goederen. De beurs biedt een uitgebreid overzicht en brengt trends en innovaties uit de sector. Elk jaar worden de German Design Awards er uitgereikt aan baanbrekende projecten in het Duitse en internationale designlandschap, geselecteerd door een internationale jury.

 

Creativiteit en business

Creativiteit en business komen op deze beurs samen en internationale bestellingen worden gretig geplaatst. De nieuwste trends ontdek je tijdens spectaculaire presentaties, prijsuitreikingen, lezingen en evenementen met experts of beroemde ontwerpers. 

 

Verleden naar het heden en de toekomst 

De baseline van de beurs ‘Ambiente brengt de toekomst naar het heden’ zou op een omgekeerde manier kunnen worden gebruikt voor Meisterwerke. Meisterwerke brengt het verleden naar het heden en de toekomst met de collectie ‘Les Femmes de Delft’.

 

Curieuze kanttekeningen

Met ironische anachronismen en een verrassende confrontatie van oude hoge cultuur met elementen uit de hedendaagse popcultuur brengt Isabelle Torrelle met haar tweede collectie ‘Les Femmes de Delft’ de Vlaamse weefkunst tot een nieuw hoogtepunt. 

Meisterwerke combineert andermaal weefkunst en borduurkunst in opvallende panelen. Die dempen niet alleen het geluid – ze zijn ook curieuze kanttekeningen bij onze esthetische geschiedenis. 

De panelen tonen een jonge vrouw in een typisch Johannes Vermeer-landschap. Haar rug is getatoeëerd met Delftse motieven: een opvallend beeld dat modern en oud verenigt. Torrelle ging voor haar project speciaal een samenwerking aan met de keramiekfabrikant Royal Delft. 

 

 

GERELATEERDE DOSSIERS