Doorzoek volledige site
26 januari 2015 | ANKE GEELEN

Kantoren Bontinck kijken uit op de kuip van KAA Gent

De 2 glazen gevels kijken uit op enerzijds het centrum van Gent en anderzijds op de kuip.

Bontinck Architecture & Engineering koos een bijzondere locatie om zijn nieuwe kantoren onder te brengen. Het kantoor is gelegen in het nieuwe voetbalstadion van KAA Gent, met zicht op de kuip.

Het concept van het nieuwe voetbalstadion van KAA Gent voorziet plaats voor bureaus, retail en horeca. Het kantoor van Bontinck is ongeveer 100 meter lang en heeft een variabele breedte tussen 10 en 12,5 meter. De twee glazen gevels kijken uit op enerzijds het centrum van Gent en anderzijds op de kuip van de Ghelamco Arena.

De transparantie in het kantoor creeërde Bontinck door open gesloten ruimtes te scheiden met glazen wanden. John Bontinck, zaakvoerder Bontinck Archticture and Engineering: "De overvloed aan natuurlijk licht en de hoge plafonds creëren een aangename werkomgeving in alle seizoenen. Bovendien is er elk seizoen een aangenaam binnenklimaat door het koel- en warmteplafond, aangevuld met vloerverwarming."

Centraal is er een gesloten kern met sanitair, serverlokaal en kitchenette. Verder is er een ontvangstbalie, met daarachter het ruime landschapskantoor voor 30 medewerkers. Via de lounge is er aansluiting met verschillende vergaderzalen. De wandeling eindigt bij de informele meeting area met cateringkeuken.

Om een maximale openheid te behouden, is de opsplitsing van de verschillende functies gebeurd door het nauwkeurig inpassen van open en gesloten volumes. Voorbeeld hiervan zijn de centrale technische kern, en de vergaderzalen met beglaasde wanden.

Bontinck gebruikte lichte materialen en kleuren voor alle afwerkingen van het plafond, de keramische tegel en wanden. Op deze manier ontstaat er een neutrale achtergrond voor de medewerkers en de projecten die ze uitvoeren.

Qua energie en isolatie vonden de nodige aanpassingen plaats om een energieprestatie-peil van 70 te bekomen.

GERELATEERDE DOSSIERS