Doorzoek volledige site
24 oktober 2012 | ROXANE HEEREN

Stichting voor Toekomstige Generaties reikt eerste Blue House-prijs uit op 22 november

Duurzaam bouwen gaat verder dan wat zonnepanelen hier en wat warmtepompen daar. Duurzaam bouwen hoeft ook helemaal niet duur of ontoegankelijk te zijn. Dat wil de Stichting voor Toekomstige Generaties bewijzen met THE BLUE HOUSE/, een nieuwe prijs die jaarlijks uitgereikt wordt. Tijdens de Blue House Night op 22 november worden de laureaten bekendgemaakt en vindt tevens een rondetafelgesprek met de bevoegde ministers plaats, waarop ook uw vragen kunnen voorgelegd worden.
Duurzaam bouwen gaat verder dan wat zonnepanelen hier en wat warmtepompen daar. Duurzaam bouwen hoeft ook helemaal niet duur of ontoegankelijk te zijn. Dat wil de Stichting voor Toekomstige Generaties bewijzen met THE BLUE HOUSE/, een nieuwe prijs die jaarlijks uitgereikt wordt. Tijdens de Blue House Night op 22 november worden de laureaten bekendgemaakt en vindt tevens een rondetafelgesprek met de bevoegde ministers plaats, waarop ook uw vragen kunnen voorgelegd worden.Duurzaam en betaalbaar wonen

Deze nieuwe prijs beloont elk jaar architecten en aannemers van een inspirerend, in België gerealiseerd, bouw- of renovatieproject dat voornamelijk een woonfunctie heeft. Een onafhankelijke jury van mensen uit diverse middens, zoals architecten, ingenieurs en kunstenaars, beoordeelt de inzendingen op vooraf vastgelegde selectiecriteria en kiest vier genomineerden, waarvan één de laureaat zal worden. De ontwerper die tijdloos en betaalbaar wonen op een creatieve manier weet te combineren, met een lange houdbaarheidsdatum voor materiaal, mens en maatschappij, wordt beloond met een prijs van 5000 euro.

The Blue House Night

Wie uiteindelijk met de prijs naar huis gaat, wordt bekendgemaakt op de Blue House Night op 22 november. Die avond vindt ook een rondetafelgesprek plaats met de bevoegde ministers. Via de website van THE BLUE HOUSE/ kan u uw vragen en opmerkingen over duurzaam en betaalbaar delen met de organisatie, die ze zal voorleggen aan de ministers. De vragen zullen later ook beantwoord worden via de website. Uw input kan u kwijt op deze pagina.

Breed draagvlak


THE BLUE HOUSE/ is een initiatief van de Stichting voor Toekomstige Generaties, een onafhankelijke en pluralistische organisatie van openbaar nut met als missie ons te helpen evolueren naar een duurzaam ontwikkelde samenleving. De Stichting wordt hierin bijgestaan door de verschillende Belgische overheden en ook de bedrijven Derbigum, Saint Gobain Glass, Velux en Wienerberger kenden hun steun toe. Meer informatie over THE BLUE HOUSE/ is te vinden op de website. Wenst u een uitnodiging voor de Blue House Night, dan kan u hier inschrijven.