Doorzoek volledige site
05 oktober 2021

Ontdek muzikale ziel van De Grote Post van Gaston Eysselinck samen met percussionist Fritz Hauser

Illustratie | Priska Ketterer

Tijdens het Festivval van de architectuur nemen nemen Hauser, de studenten van G.A.M.E. en ook jonge klankontdekkers van het Conservatorium in Oostende je mee op zoek naar de muzikale ziel van De Grote Post, het fantastische gebouw dat ontworpen werd door Gaston Eysselinck na de Tweede Wereldoorlog. Een tocht met percussie-instrumenten langs verschillende ruimtes, met het gebouw als klankkast. De concerten vinden plaats op zaterdag 16 oktober om 11 en 14 uur. Tickets bestellen kan op deze website 

G.A.M.E. staat voor Ghent Advanced Master Ensemble, studenten uit de opleiding hedendaagse muziek aan het conservatorium in Gent (KASK). Zij spelen onder leiding van de Zwitserse percussionist Fritz Hauser. 

Hauser vertrekt in zijn muzikale concepten van ‘simpele’ muzikale restricties zoals muziekinstrumenten ‘krabben’ in zijn werk Schraffur of de mogelijkheden van een trommel uitpuren in Trommel mit Man. Zijn muziek zet de muzikanten en luisteraars ertoe aan om met nieuwe oren naar de bespeelde objecten te luisteren. 

De Grote Post verwelkomt artiesten en publiek op een gastvrije plek, waar verbinden, beleven en verbeelden centraal staan. Het gebouw van De Grote Post werd in de jaren ‘40 door Gaston Eysselinck ontworpen als een plek van transit, een modernistisch postgebouw met een functionele invulling, maar ook met artistieke accenten, waar het goed was om even stil te staan bij de schoonheid ervan. Het perfecte kader voor dit Festival van de architectuur.