Doorzoek volledige site
Dossier

Gevelinnovaties

Trespa Pura NFC® geeft subtiele touch aan terrassen van seniorencomplex

08-01-2020 Een statige historische villa met zijn omringende parktuin in het pittoreske stadje Bree vormden de perfecte setting voor een hedendaags seniorencomplex. In deze comfortabele appartementen kunnen ouderen in alle rust zelfstandig wonen en zijn aangepaste voorzieningen en assistentie altijd binnen handbereik. De villa met zijn parktuin stamt uit 1908- 1909 en was lange tijd eigendom van de lokale vredesrechter C.H.M.L. Wauters. Inwoners van Bree noemen de villa dan ook nog steeds ‘het kasteeltje van de Juge’. Na lange tijd te koop hebben gestaan, kreeg dit bijzondere perceel een nieuwe bestemming. In overleg met de gemeente Bree werd besloten er een seniorencomplex met erkende en door een zorginstantie beheerde assistentiewoningen voor 65+’ers te bouwen.

Elegante gevelbekleding voor PEREX 4.0

06-01-2020 Om het verkeer op Waalse wegen nog slimmer te kunnen managen en voortaan ook de binnenvaart in goede banen te kunnen leiden, onderging verkeerscentrum PEREX in Daussoulx (nabij Namen) een grondige renovatie en uitbreiding. Dit ging gepaard met de realisatie van een gloednieuwe gevel, die volledig uit glas en deels geperforeerde aluminiumpanelen bestaat. Een kolfje naar de hand van Limeparts-Drooghmans, dat alweer een knap staaltje maatwerk afleverde.

Eternit op Batibouw: geef je gevel een extra dimensie

18-12-2019 Eternit presenteert op Batibouw zijn nieuwste gevelsystemen in vezelcement. De bouwer of verbouwer heeft daarbij een brede keuze en creatieve vrijheid. Het duurzame materiaal is bovendien geschikt voor nieuwbouw, maar ook om de gevel op een eenvoudige, betaalbare manier te vernieuwen of na te isoleren. Maar kies je voor gevelstroken, -panelen of leien? Voor een strak-moderne, traditionele of speelse look? Op Batibouw kan je de verschillende systemen uitgebreid ontdekken en je laten inspireren.

Een stabiele basis voor een brandveilig gebouw

12-12-2019 Het is uw grootste nachtmerrie van architecten... U levert een schitterend gebouw op dat aan alle eisen voldoet, maar na een tijd krijgt u telefoon van de opdrachtgever. Er vindt een allesverwoestende brand plaats. Eenmaal op locatie blijken de gevolgen niet te overzien. U wilt dit scenario natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Brandveilige oplossingen zijn daarom een cruciaal onderdeel van uw project. De AWP Supreme gevelpanelen van Kingspan bieden 60 minuten brandwerendheid, zonder dat de klant inlevert op design en duurzaamheid.

Leien in grijstinten voor gerenoveerd industrieel pand

27-11-2019 In 2010 lanceerde de gemeente Molenbeek een architectuurwedstrijd om een industriële opslagloods langs de Joseph Scholsstraat om te vormen in een ‘lage-energie’ competentiecentrum voor het OCMW. Naar het bekroonde ontwerp van architectenbureau Cipolat architecture werd het bestaande pand omgevormd in een gebouw voor leslokalen en ateliers. Tevens werd een uitbreiding - bestemd voor de administratie van het centrum - gerealiseerd. De gevels werden bekleed met Eternit-vezelcementleien in grijstinten.

Woonplateaus zweven boven de kanaaldijk

13-11-2019 Aan het Albertkanaal in Massenhoven werd recent het wooncomplex “ ’t Massengoed”, een project van projectontwikkelaar Ankar Vastgoed en ontworpen door architect Stijn Vermeire, in gebruik genomen. De woonfuncties zijn naar de waterkant gericht, tevens de optimale zonzijde. Aan de straatzijde - de Vogelzangstraat - werd de (noord)gevel bekleed met Alterna vezelcementleien in ‘Lood’-kleur van Eternit die het gesloten karakter van de gevel accentueren.

Fabriek wordt blikvanger door unieke gevel

12-11-2019 Het hoofdkwartier van EromesMarko, een bedrijf dat innovatieve inrichtingsconcepten creëert voor onderwijsgebouwen, heeft een flinke verbouwing ondergaan. De fabriek in Wijchen, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd, stamt uit 1967. Door de jaren heen vonden er meerdere uitbreidingen plaats, maar nu was het tijd voor een flinke renovatie. Architect Martijn de Waal van DUAL architects ontwierp een fabrieksgebouw waarbij duurzaamheid de boventoon voert – zowel binnen als buiten. 

387 resultaten gevonden