Doorzoek volledige site
Dossier

Gevelinnovaties

Nieuwe leien in bisschoppelijk paleis in Albi

Nieuwe leien in bisschoppelijk paleis in Albi

28-09-2021 Het voormalige bisschoppelijk paleis 'Palais de la Berbie' in het Franse Albi is sinds 1862 geklasseerd als Historisch Monument, en maakt al sinds 2015 deel uit van een meerjarig programma voor bewaring, restauratie, in overeenstemming brengen met de normen en modernisering van de gebouwen en buitenruimtes. Het Syndicat Mixte bestaande uit het Departement en de stad Albi heeft al 3,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de werken en bereidt momenteel de tweede fase van het programma voor vanaf 2022. Cupa Pizarras werkte mee aan de totaalrenovatie van de dakbedekking en de gevels. 

De warme gloed van zink in Citerra Maasmechelen

De warme gloed van zink in Citerra Maasmechelen

27-09-2021 Op een boogscheut van het Nationaal Park Hoge Kempen en Maasmechelen Village verrees de voorbije jaren het eigentijdse woonproject Citerra. Lessenaarsdaken, grote verdiepingshoge ramen, het witte pleisterwerk, een appartementsgebouw met een gevel in bruin gepatineerd zink… aan gewaagde keuzes geen gebrek. Architect Jochen Kerkhofs (PCp Architects) en VMZINC at WORK-installateur Johan Vallé vertellen aan CPE-Tectum het verhaal achter de verrassende ontwerp- en materiaalkeuzes.

TECHNISCHE INFO. De milieu-impact van gevels met een houten bebording beperken

TECHNISCHE INFO. De milieu-impact van gevels met een houten bebording beperken

24-09-2021 Gelet op de huidige ecologische uitdagingen is het belangrijk om de milieu-impact van de verschillende gevelonderdelen te verminderen. Voor houten bebordingen dient men houtsoorten te kiezen die duurzaam zijn in de tijd en bij voorkeur lokaal geproduceerd werden. Daarnaast kan men de geometrie optimaliseren en het aantal niet-noodzakelijke vervangingen tot een minimum beperken. Tot slot dient men over te gaan tot een globale analyse van de impact van de isolatie en de draagstructuur van de bebording. Lees er meer over in dit artikel verschenen in WTCB-Contact n°74. 

Verfsystemen voor houten gevelbekleding: Natural Look, Grey Protect & Traditional

Verfsystemen voor houten gevelbekleding: Natural Look, Grey Protect & Traditional

21-09-2021 Een houten gevel zorgt voor een warme natuurlijke uitstraling van het pand. Om deze uitstraling zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk het hout zo goed mogelijk te beschermen tegen weersinvloeden, water, vuil, schimmels en algen. Daardoor worden houtcellen minder snel afgebroken, neemt het hout minder vocht op en zal minder snel scheuren en verbuigen. De levensduur van het hout wordt hiermee verlengd en de uitstraling gewaarborgd.

502 resultaten gevonden