Doorzoek volledige site
Dossier

Gevelinnovaties

De Faar by Beel verrast met felrode gevels en hoogste tuin van Gent

De Faar by Beel verrast met felrode gevels en hoogste tuin van Gent

21-01-2021 Een hoogte van 50 meter, vuurrode gevelstenen die schitteren in de gloed van de zon én een grote daktuin met uit de kluiten gewassen bomen: De Faar by Beel (Stéphane Beel Architects i.s.m. eld) is een eyecatcher van formaat. Met zijn blinkende façade en rijzige silhouet vormt hij sinds kort het gezicht van De Nieuwe Dokken in Gent, een kersvers stadsdeel met torenhoge ambities. Geen betere manier om deze laatste kracht bij te zetten dan de realisatie van een visueel ankerpunt dat niet alleen opvalt, maar ook verbindt.

Elegant woon-werkcomplex geeft Wetstraat nieuw elan

Elegant woon-werkcomplex geeft Wetstraat nieuw elan

18-01-2021 Vier rijen verkeersdrukte geprangd tussen hoge kantoorgebouwen: de huidige aanblik van de Wetstraat is niet meteen het meest charmante plaatje in het hart van onze hoofdstad. De plannen om de omgeving grondig te vernieuwen slepen al een tijdje aan, maar met de realisatie van het langverwachte Copernicus-project (LD2 Architecture) in de Europese Wijk is de teerling eindelijk geworpen. De rijzige kantoortoren heeft een subtiele aanblik en leunt aan tegen een stijlvol appartementsgebouw met twaalf wooneenheden en een daktuin. Dankzij de beperkte footprint van Copernicus kan er ook een groene esplanade worden aangelegd en zal de bedrijvigste boulevard van Brussel eindelijk extra ademruimte krijgen.

Eerste Belgische woning bekleed met esthetische gevelbekleding van zonnecellen

Eerste Belgische woning bekleed met esthetische gevelbekleding van zonnecellen

18-01-2021 Ecopuur, specialist in slimme energietechnieken, heeft een primeur vast. Ze plaatsten voor het eerst een esthetische gevelbekleding met zonnecellen bij een residentiële woning in België. In tegenstelling tot de traditionele zonnepanelen op de daken, maken de Pixasolar-panelen deel uit van de gevelbekleding van de woning. Pixasolar slaagde erin om de zonnecellen naar een hoger niveau te tillen qua design waardoor de energiegevel met zonnecellen een interessant alternatief wordt voor de traditionele zonnepanelen.

Bewuste keuze voor EQUITONE bij renovatie basisschool

Bewuste keuze voor EQUITONE bij renovatie basisschool

14-01-2021 Toen basisschool De Hoeve uit Hoevelaken (Nederland) op zoek ging naar een architect voor de renovatie van de school, kwam de directie al snel uit bij architect Martien Van Vliet van Bureau Bos. Het architectenbureau heeft meer dan een halve eeuw ervaring in diverse sectoren, waaronder ook het onderwijs. Van Vliet en basisschool De Hoeve sloegen de handen in elkaar voor een topproject. Ook voor EQUITONE was een mooie rol weggelegd in dit verhaal.

Ursulinenhof geeft Hasseltse binnenstad extra ademruimte

Ursulinenhof geeft Hasseltse binnenstad extra ademruimte

13-01-2021 Het gaat hard voor Hasselt. Na recente toprealisaties als het nieuwe stadhuis, Campus Hast en Quartier Bleu mocht de Limburgse hoofdstad onlangs ook het Ursulinenhof (a2o-architecten) verwelkomen, een residentieel complex met 104 assistentiewoningen, een ‘grand café’, een ruime ondergrondse parking en tal van ondersteunende diensten. Twee gescheiden volumes met een markante volumetrie en een dito dak- en gevelafwerking – enerzijds karakteristieke baksteenarchitectuur, anderzijds koperen shingles – vormen samen één iconisch geheel en geven de binnenstad een nieuw elan.

Fraaie gevelbekleding voor een aantrekkelijk en duurzaam staaltje architectuur

Fraaie gevelbekleding voor een aantrekkelijk en duurzaam staaltje architectuur

13-01-2021 Na een geslaagde publiek-private samenwerking opende Residentie ‘La Vallée du Hoyoux’ in Hoei (BE) in november 2019 haar deuren. Op een verlaten industrieel terrein verrees een veelzijdig complex met een woonzorgcentrum, assistentiewoningen, een afdeling gespecialiseerde zorg, winkels en parkeerplek. Het geheel kreeg een verfijnde, aantrekkelijke en duurzame architectuur. Vanuit die optiek opteerden de ontwerpers haast vanzelfsprekend voor Rockpanel gevelpanelen.  

Uitbreiding school Everheide in harmonie met de wijk

Uitbreiding school Everheide in harmonie met de wijk

06-01-2021 De kleuter- en basisschool in Everheide startte dit schooljaar met een nieuwe look en een uitgebreide capaciteit, een project ontworpen door &sens Architectes. De unieke ligging op de hoek van een woonblok midden in een residentiële wijk in Evere vraagt om een aangepast ontwerp in harmonie met de buurt. Zo zat de uitdaging niet enkel in de uitbreiding van de capaciteit van de school met behoud van privacy en veiligheid voor de leerlingen, maar ook om een gebouw te creëren dat qua uitstraling en faciliteiten werkt voor de buurtbewoners. Het resultaat is een ruime, speelse en moderne school op maat van de kinderen, met voorzieningen en ruimte voor extra activiteiten. Sto, expert in gevelisolatiesystemen- en bekledingen, leverde het duurzame isolatiesysteem en de baksteenstrippen voor de opvallende, gebogen gevel. Het project werd geselecteerd als laureaat voor Be.exemplary 2017.

Groen primeert in filosofie en uitstraling van bio-ecologisch kantoorgebouw

Groen primeert in filosofie en uitstraling van bio-ecologisch kantoorgebouw

06-01-2021 De Turnhoutsebaan in Borgerhout is sedert enkele jaren een opvallende eyecatcher rijker waarin de kleur groen de hoofdrol speelt. Mundo-a is een project dat zich onderscheidt van de appartementsgebouwen in de straat, want in dit passief gebouw primeert de bio-ecologische gedachte. Het maatschappelijk bewustzijn van de bouwheer en huurders is doorgetrokken in de architectuur, gerealiseerd door B-architecten, dankzij het gebruik van ecologische materialen. De keuze voor de groene dakpan Koramic Vlaamse Pan 401 sluit niet alleen naadloos aan bij die filosofie, maar bezorgt het pand ook zijn typerende en stijlvolle groene smoel.

Hoge weersbestendigheid gecombineerd met de uitstraling van een houten gevelbekleding

Hoge weersbestendigheid gecombineerd met de uitstraling van een houten gevelbekleding

04-01-2021 “Voor een kleine stad als Dopiewo geeft een nieuwe middelbare school extra accent aan het belang van de stad als het centrum van de ‘gmina’ – zoals gemeenten hier in Polen worden genoemd”, vertelt bart kosinski, de Area Account Manager van Trespa. Dopiewo ligt zo’n 12 km ten westen van Poznan in het westelijke deel van Polen. “Toen het project een paar jaar geleden in gang werd gezet, waren de ambities dan ook groot. de gemeenteraad wilde dat haar gloednieuwe school een duidelijk statement zou maken. Het moest in één oogopslag uiting geven aan de centrale rol die ze zou spelen in het lokale onderwijssysteem.”

Dekton® van Cosentino siert zuidgevel ’t Hooghe Huys

Dekton® van Cosentino siert zuidgevel ’t Hooghe Huys

14-12-2020 Wie vandaag De Singel (R10) richting Antwerpen Zuid neemt, kan er niet naast kijken. De grondig gerenoveerde zuidgevel maakt van residentie ’t Hooghe Huys opnieuw een eyecatcher dankzij 1.000 m² Dekton® Danae gevelpanelen van Cosentino, toonaangevend producent van unieke en innovatieve oppervlakken. In opdracht van VME Brederodestraat 184 kwam het project in handen van het Antwerpse bureau Stramien architecten, dat gedurende het hele project werd bijgestaan door ingenieursbureau Gevelinzicht. “Het is een absolute primeur voor ons land dat dit materiaal in een project van deze omvang werd gebruikt”, klinkt het.

449 resultaten gevonden