Doorzoek volledige site
Dossier

Gevelinnovaties

Nederlandse hogeschool kiest voor Signa® van Vandersanden

29-10-2019 Signa® (Vandersanden) was niet de eerste keuze van JHK Architecten en opdrachtgever Hanze Hogeschool in Groningen (NL). “Aanvankelijk dacht de architect aan houtskeletbouw met daarop E-Board®, in een door hem bedacht patroon van metselwerk”, zegt acquisiteur Cees Groot. “Signa® is echter een betere keuze als het gaat om aardbevingsbestendigheid.” En laat dat nu net een cruciale factor zijn bij de nieuwbouw en renovatie van de hogeschool in aardbevingsgebied Groningen.

Intelligente gevelverf zuivert de stadslucht van uitlaatgassen

23-10-2019 In de steden is het autoverkeer verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen. Die broeikasgassen zorgen voor luchtvervuiling en tasten de gezondheid van de inwoners aan. Maar wat als de gevelbekleding in de steden voortaan actief iets kan doen tegen die milieuverontreiniging? StoColor Photosan, de innovatieve gevelverf van Sto, zuivert volledig autonoom de concentraties stikstofoxide en ozon die zich op het geveloppervlak afzet. Een onafhankelijk Duits instituut voerde recent praktijktesten uit om de werking van StoPhotosan in kaart te brengen. Sto brengt deze resultaten nu voor het eerst naar buiten. Bovendien worden op dit moment de eerste grootschalige projecten in België voorbereid.

Onderzoekscentrum weerspiegelt knowhow van glasfabrikant

22-10-2019 Het AGC Technovation Center-project bestaat uit de bouw van een onderzoekscentrum voor de analyse en ontwikkeling van de glasproducten van AGC.  Dit complex bevindt zich in de historische wieg van de wereldwijde glasindustrie en huisvest een onderzoekscentrum voor de analyse en ontwikkelingen van de firma AGC, marktleider in vlakglas.  Het programma van Assar Architects combineert verschillende functies: onthaal, kantoren maar vooral laboratoria. Het gebruik van EQUITONE [natura] draagt bij aan het minimalistische, elegante karakter.

375 resultaten gevonden