Doorzoek volledige site
01 april 2011 | HP

Eiken geveloplossingen van Carpentier op Architect@Work

Op Architect@Work stelt ook het West-Vlaamse Carpentier Hardwood Solutions zijn houten gevelproducten voor.

Op Architect@Work kunnen de bezoekers ook kennismaken met de nieuwe producten van diverse fabrikanten en leveranciers van gevelbekledingen. Zo stelt ook het West-Vlaamse Carpentier Hardwood Solutions er zijn houten gevelproducten voor.


Gevelbekleding Thermo


Het houtbedrijf Carpentier Hardwod Solutions uit Meulebeke biedt vooreerst eiken gevelbekleding  aan in unieke breedtes (speciaal  gedroogd) in combinatie met diverse profielen (onder andere ook een nieuw parallellogram-profiel). Door de combinatie van deze twee aspecten kan de houten gevelbekleding een eigentijdse look & feel verkrijgen.


Eiken met een breedte 190 mm die door middel van speciale profielen strak geplaatst kunnen worden.


Carpentier gaat ook een stap verder op het gebied van duurzaamheid van het hout. Door de thermische behandeling van Europees hardhout worden de eigenschappen van hout gewijzigd, waardoor houtsoorten die normaal niet geschikt zijn voor buiten na de behandeling wel kunnen gebruikt worden voor buitentoepassingen en ze gelijkwaardige eigenschappen hebben als exoten (bv IPE) wat duurzaamheid betreft. Carpentier heeft hierbij een ruim gamma in thermisch behandelde essen voorhanden.

Om een ecologisch verantwoord alternatief te bieden voor het tropisch hardhout, nam Carpentier naast het eiken ook het thermo-gamma op.

 
Meer info: 
 
Carpentier Hardwood Solutions NV
Abeeldreef 15
8760 Meulebeke