Doorzoek volledige site
01 april 2011 | TIM JANSSENS

Ontwerp uw eigen steen met de X-BRX van MBI

Het Nederlandse MBI (De steenmeesters) pakt op Architect@Work uit met een nieuw ontwerpconcept: de X-BRX. Dit laat klanten toe om - in overleg met de specialisten binnen het bedrijf - een gepersonaliseerde steen te ontwerpen. Door te spelen met kleur, vorm, textuur en formaat levert dit unieke resultaten op.

Het Nederlandse MBI (De steenmeesters) pakt op Architect@Work uit met een nieuw ontwerpconcept: de X-BRX. Dit laat klanten toe om - in overleg met de specialisten binnen het bedrijf - een gepersonaliseerde steen te ontwerpen. Door te spelen met kleur, vorm, textuur en formaat levert dit unieke resultaten op.


Elke X-BRX bestaat uit een minerale toplaag die op kleur en kwaliteit geselecteerd is. Een specifieke nabehandeling moet ervoor zorgen dat de uitstraling behouden blijft. De steen zou bovendien erg maatvast zijn.

Het is dus mogelijk om oneindig te variëren, al tracht MBI het proces via de nodige ondersteuning in goede banen te leiden. Het bedrijf ontwikkelde een XperienceCentre waarin de schetsen van de klant omgezet worden in een tastbaar ontwerp. Ter inspiratie biedt het ook zes prototypes aan: Vetrox (ruwe steen met helder gerecycled glas), Lynex (met lijnenspel in de steen zelf), Ex6 (met korrelige toplaag), X-Ray (met lichtspel door diverse soorten gerecycled glas in de toplaag), de robuuste Rox-Extreme en de X-Factor (met een uitgesproken organische levendigheid).

MBI biedt ondersteuning op allerlei gebieden zoals de verwerkingswijze (lijmen of metselen), de detaillering, dilataties en de voeguitvoering. Ook tijdens het bouwproces willen ze betrokken zijn via een service van bouwplaatsbegeleiding. Dit houdt in dat ze voorafgaand aan de bouw overleggen met de aannemers over de concrete afwerking en dat ze toezien op de voortgang van het project.

GERELATEERDE DOSSIERS