Doorzoek volledige site
26 april 2013 | JANNE VANNESTE

Vandersanden Group bekroond met Golden A’ Design Award voor Signa

Vandersanden Group mocht op 14 april in Como naar huis met een Golden A’ Design Award voor Signa. De nieuwste innovatie van Vandersanden werd uit duizenden designs gekozen door een 30-koppige jury. Vandersanden belooft met Signa een uniek en opvallend uitzicht dat architecten vele mogelijkheden biedt om te spelen met reliëf, kleur, formaat en metselverband.
Vandersanden Group mocht op 14 april in Como naar huis met een Golden A’ Design Award voor Signa. De nieuwste innovatie van Vandersanden werd uit duizenden designs gekozen door een 30-koppige jury. Vandersanden belooft met Signa een uniek en opvallend uitzicht dat architecten vele mogelijkheden biedt om te spelen met reliëf, kleur, formaat en metselverband.Tijdens een gala-avond in Como, Italië, op zondag 14 april 2013 werd Vandersanden Group bekroond voor Signa met een Golden A’ Design Award, in de categorie Building Materials, Construction Components, Structures & Systems Design. De A’ Design Award is een indicatie voor kwaliteit en perfectie in design. Deze internationale prijsuitreiking, jaarlijks georganiseerd door ‘A’ Design Award & Competition’, bereikt een breed design-georiënteerd publiek. In verschillende categorieën zijn meerdere prijzen te winnen. Een 30-koppige jury van academici en professionals beoordeelt de ingeschreven designs o.a. op functionaliteit, engineering, presentatie, innovatie en technologie.

   


De A’ Design Award kende dit jaar 4500 inschrijvingen. Van deze inschrijvingen werden 2750 designs goedgekeurd. Uiteindelijk kwamen 259 winnaars uit de bus in 80 categorieën, waaronder Signa. Signa bestaat uit een weervast Rockpanel waarop een door de architect ontworpen compositie van Vandersanden steenstrippen is verlijmd. Projecten kunnen zo een uniek en opvallend uitzicht krijgen. De architect kan spelen met reliëf, kleur, formaat en metselverband - ook bij projecten waar een baksteenafwerking in eerste instantie onhaalbaar zou lijken. Het Signa-paneel kent verschillende montagemogelijkheden. De meest bekende technieken zijn bevestiging op een aluminium of houten draagconstructie. Deze constructie kan op diverse ondergronden gemonteerd worden.