Doorzoek volledige site
21 mei 2013 | KEVIN MOENS

iQolor: de gevelverf met verbeterde eigenschappen

De nieuwe technologie iQolor van Sto ontwikkelt tijdens het droogproces van gevelverf een gelijkmatige film. Deze film zou de functionele kenmerken van gevelverf verbeteren, zoals een maximale bescherming tegen micro-organismen, een langere levensduur en een verzekerde kleurstabiliteit. U kan de nieuwe gevelverven van Sto ontdekken op stand 46 tijdens Architect@work in Liège Expo op 23 en 24 mei.
De nieuwe technologie iQolor van Sto ontwikkelt tijdens het droogproces van gevelverf een gelijkmatige film. Deze film zou de functionele kenmerken van gevelverf verbeteren, zoals een maximale bescherming tegen micro-organismen, een langere levensduur en een verzekerde kleurstabiliteit.
Zelforganiserende verffilm

Naast bindmiddel en pigmenten, is de vulstofcombinatie van cruciaal belang voor de functionele kenmerken van gevelverf. Door een optimale kalibratie van de vulstofcombinatie zal de gevelverf zich bij het aanbrengen zodanig gaan organiseren dat er tijdens het droogproces een gelijkmatige film ontstaat. Doordat deze film op elk punt van het beschilderde oppervlak dezelfde dikte heeft, zouden de functionele kenmerken van de verflaag sterk verbeteren volgens Sto.
Kenmerken

Met iQolor wil Sto zorgen voor een maximale bescherming van de gevel tegen micro-organismen zoals algen en schimmels. De renovatiecyclus verhoogt dankzij de zelforganiserende verffilm, die bescherming biedt tegen vocht. Ook zou iQolor garant staan voor een langer kleurbehoud.

U kan de nieuwe gevelverven van Sto ontdekken op stand 46 tijdens Architect@work in Liège Expo op 23 en 24 mei.