Doorzoek volledige site
20 augustus 2013 | KEVIN MOENS

Reminder: ROCKPANEL lanceert nieuwe designwedstrijd

Met zijn Europese ROCKPANEL Product Design Award ‘Stone becomes Art’ schrijft ROCKPANEL een nieuwe designwedstrijd uit. Een gevelpaneel met een unieke stone look is de inzet. Het is niet de bedoeling om bestaande stenen oppervlakken te imiteren, maar om met een nieuw en verbeterd ontwerp voor de dag te komen. Inschrijven kan nog tot 31 augustus.
Met zijn Europese ROCKPANEL Product Design Award ‘Stone becomes Art’  verkent ROCKPANEL nieuwe terreinen. Een gevelpaneel met een unieke ‘stone’ look is de inzet. Het is niet de bedoeling om bestaande stenen oppervlakken te imiteren, maar om met een nieuw en verbeterd ontwerp voor de dag te komen.
"Geef uw verhaal vorm", de slagzin van ROCKPANEL, is meteen ook de oproep tijdens een nieuwe designwedstrijd de komende maanden. Van juni tot augustus 2013 worden architecten, productontwerpers en specialisten in verwante disciplines uitgenodigd om een uniek ‘stone design’ voor een gevelpaneel te ontwerpen. Ook inzendingen van studenten en werkgroepen – zoals architectenbureaus, designkantoren en andere associaties – worden in beraadslaging genomen.

Zowel op het vlak van esthetiek, textuur en kleurvariaties, zoekt ROCKPANEL een overtuigende, innovatieve creatie die een nieuwe norm stelt qua creativiteit en mogelijke toepassingsgebieden. Het winnende ontwerp wordt niet alleen beloond met een geldprijs, maar ook verder ontwikkeld tot het klaar is voor productie. Daarna wordt het in 2014 opgenomen in het ROCKPANEL-productassortiment met een directe vermelding van de naam van de winnaar.


Beoordelingscriteria

Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury van internationale en interdisciplinaire experts. De volgende criteria zijn bepalend bij de beoordeling van de drie beste gevelpaneelontwerpen: het unieke en creatieve karakter van het ontwerp, esthetische normen, haalbaarheid, diversiteit en populariteit bij de ‘ROCKPANEL Social Media community’

Ontwerpen kunnen tot 31 augustus 2013 ingediend worden op deze site.


Prijzengeld

De winnaar ontvangt ook € 5000 prijzengeld. De ontwerpers van de designs die op de tweede en derde plaats eindigen, krijgen respectievelijk € 2000 en € 1000.