Doorzoek volledige site
30 oktober 2013 | KEVIN MOENS

ROCKPANEL Product Design Award ‘Stone becomes Art’ uitgereikt

Roman Baudisch, ingenieur-architect uit Hamburg, heeft de ROCKPANEL Product Design Award ‘Stone becomes Art’ gewonnen met zijn ontwerp Volcano. In de zomer van dit jaar riep de gevelbekleding op om een bijzonder ‘stone design’ voor een gevelpaneel te ontwerpen dat uitblinkt in creativiteit en de gevel van de toekomst weerspiegelt. Er werden 52 designs uit de meest uiteenlopende Europese landen ingediend.
Roman Baudisch, ingenieur-architect uit Hamburg, heeft de ROCKPANEL Product Design Award ‘Stone becomes Art’ gewonnen met zijn ontwerp Volcano. In de zomer van dit jaar riep de gevelbekleding op om een bijzonder ‘stone design’ voor een gevelpaneel te ontwerpen dat uitblinkt in creativiteit en de gevel van de toekomst weerspiegelt. Er werden 52 designs uit de meest uiteenlopende Europese landen ingediend.
Winnaar van de ROCKPANEL Product Design Awards ‘Stone becomes Art’ werd Roman Baudisch, ingenieur-architect uit Hamburg, met zijn ontwerp ‘Volcano’. Het winnende design werd bekroond met een bedrag van € 5.000 en wordt opgenomen in het voor 2015 verwachte ROCKPANEL Stone assortiment. In 2014 wordt het ontwerp in nauwe samenwerking met de winnaar verder ontwikkeld tot het klaar is voor productie.
De tweede plaats, bekroond met een bedrag van € 2.000, werd toegekend aan Marit Angenita Otto, een Nederlandse kunstenares uit Zwolle. De derde plaats werd ingenomen door het Kollektiv A, dat door de B.A. Arch Ronny Zschörper en Franziska Adler werd vertegenwoordigd en dat in Münster, Duitsland gevestigd is.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het openingsevent van de nieuwe ROCKPANEL fabriek in het Nederlandse Roermond, waarvoor de finalisten uitgenodigd waren.


Jury

De leden van de jury waren Heike Klussmann, professor beeldende kunst/architectuur aan de universiteit van Kassel, DE; Enrica Mosciaro, architecte bij Fusina6, met kantoren in Verona en Barcelona; Luc Nooijen, architect bij Architecten Aan de Maas in Maastricht, NL, en John Relou, Business Development Manager van ROCKPANEL.

Uiteindelijk kwam de jury tot een eenstemmige conclusie. Heike Klussmann legt uit: “Het ontwerp ‘Volcano’ overtuigt door een consequente nieuwe interpretatie van vulkaangesteente op een vlak voor gevelbekleding. Een denkbeeldige doorsnede van de steen levert de inspiratie en het uitgangspunt voor het ontwerp en vormt tegelijk een speelse referentie naar basalt. De in de snede zichtbaar gemaakte luchtinsluitingen in het gesteente genereren een ritmisch gestructureerd oppervlak en openen een rijke variatie aan benaderingen van de vormgeving. De bewuste combinatie van contourlijnen en oppervlakte, van tussenruimte en omgeving en van positief en negatief onderstreept het contrast tussen het ruimtelijke en het tweedimensionale effect in het ontwerp."

GERELATEERDE DOSSIERS