Doorzoek volledige site
08 november 2013 | FREDERICK DAENEN

Rockpanel opent nieuwe productielijn voor innovatieve gevelbekleding

Rockpanel heeft zijn nieuwe productielijn geopend, waar een investering van 23,6 miljoen euro mee gemoeid is. De investering is naar eigen zeggen essentieel om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag naar innovatieve gevelbekleding in bestaande en nieuwe markten. Met de bouw beschikt de regio Roermond over een internationale onderneming met groeipotentieel.
Rockpanel heeft zijn nieuwe productielijn geopend, waar een investering van 23,6 miljoen euro mee gemoeid is. De investering is naar eigen zeggen essentieel om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag naar innovatieve gevelbekleding in bestaande en nieuwe markten. Met de bouw beschikt de regio Roermond over een internationale onderneming met groeipotentieel.
In zijn speech ging Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok in op het belang van het verduurzamen van de Nederlandse woningvoorraad. “Het kabinet heeft in deze economische tijd geld vrij gemaakt voor het energiezuinig maken van koop- en huurwoningen. Bewoners krijgen daardoor te maken met lagere woonlasten en het is goed voor de werkgelegenheid in de bouwsector. Het is bovendien mooi dat Rockpanel juist in deze tijd investeert in de regio Roermond”, aldus Minister Blok.

Significante bijdrage

“Wij zijn ervan overtuigd dat Rockpanel een sterke Europese speler op de markt voor gevelbekleding zal worden en daarmee een significante bijdrage gaat leveren aan het succes van de Rockwool Group”, aldus Eelco van Heel, CEO Rockwool.

Waardering

“De uitbreiding van de capaciteit is mogelijk gemaakt door onze klanten die de esthetische en innovatieve technische eigenschappen, maar zeker ook het duurzame karakter van onze producten op waarde weten te schatten. Daarnaast betekent de uitbreiding van de capaciteit dat we onze internationale groeistrategie kunnen uitrollen. Vandaag, op de “Dag van de Duurzaamheid” is het een duidelijk teken van het vertrouwen dat wij als Rockpanel hebben in onze toekomstige groei waarbij efficiënt gebruik van grondstoffen en recycling van belang zijn”, aldus Mark Gerardts, Managing Director Rockpanel.

Productiecapaciteit

De nieuwe productielijn in Roermond maakt een verdrievoudiging van de productiecapaciteit voor Rockpanel-gevelbekleding mogelijk. De verkoop van de onderhoudsarme gevelbekleding laat al even een sterke groei zien. Van oorsprong is Rockpanel gegroeid in landen als Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Denemarken, maar met de nieuwe productiecapaciteit kunnen de gevelproducten ook worden afgezet in nieuwe landen in Europa.

Stijgende vraag en duurzaamheid als belangrijk criterium

Naast de stijgende vraag naar duurzame gevelplaten in bestaande markten is de uitbreiding cruciaal om te voldoen aan de toenemende vraag in nieuwe markten. In het ontwerp van de gevel ziet Rockpanel een toenemende behoefte van architecten om verschillende materialen, texturen en kleuren toe te passen. Dit past prima binnen nieuwbouw- en renovatieprojecten waarbij zowel energetische als esthetische doelstellingen een rol spelen. De milieuprestatie van Rockpanel-producten is getoetst door het Britse Building Research Establishment (BRE).

GERELATEERDE DOSSIERS