Doorzoek volledige site
Dossier

Gevelinnovaties

Intelligente gevelverf zuivert de stadslucht van uitlaatgassen

23-10-2019 In de steden is het autoverkeer verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen. Die broeikasgassen zorgen voor luchtvervuiling en tasten de gezondheid van de inwoners aan. Maar wat als de gevelbekleding in de steden voortaan actief iets kan doen tegen die milieuverontreiniging? StoColor Photosan, de innovatieve gevelverf van Sto, zuivert volledig autonoom de concentraties stikstofoxide en ozon die zich op het geveloppervlak afzet. Een onafhankelijk Duits instituut voerde recent praktijktesten uit om de werking van StoPhotosan in kaart te brengen. Sto brengt deze resultaten nu voor het eerst naar buiten. Bovendien worden op dit moment de eerste grootschalige projecten in België voorbereid.

Onderzoekscentrum weerspiegelt knowhow van glasfabrikant

22-10-2019 Het AGC Technovation Center-project bestaat uit de bouw van een onderzoekscentrum voor de analyse en ontwikkeling van de glasproducten van AGC.  Dit complex bevindt zich in de historische wieg van de wereldwijde glasindustrie en huisvest een onderzoekscentrum voor de analyse en ontwikkelingen van de firma AGC, marktleider in vlakglas.  Het programma van Assar Architects combineert verschillende functies: onthaal, kantoren maar vooral laboratoria. Het gebruik van EQUITONE [natura] draagt bij aan het minimalistische, elegante karakter.

Iconisch vlaggenschip over het water

11-07-2019 Een architecturaal hoogstandje, een technisch huzarenstuk, een unieke eyecatcher: er zijn veel manieren om de nieuwe hoofdzetel van Cordeel in Temse te omschrijven. Het 108 meter lange balkvolume is ontworpen door BINST ARCHITECTS en overbrugt het voormalige droogdok van de Boelwerf, dat strategisch gelegen is aan een zijarm van de Schelde. Staal, glas, spiegelende gevelpanelen en een grenzeloze ambitie zijn de ingrediënten die dit constructieve pareltje unaniem in de smaak doen vallen.

Opvallende buitenschil voor architectenwoning in Beigem

03-07-2019 Architecte Lindsay Rinckhout koos voor de bouw van haar nieuwe gezinswoning voor een woning met voldoende uitbreidingspotentieel, om voor elk van haar vijf kinderen een eigen slaapkamer te voorzien. Het bestaande bouwvolume bestond uit één bouwlaag met daarboven een kleine zolderruimte. Dankzij de degelijke bestaande constructie waren intern slechts enkele verbouwingswerken noodzakelijk op het gelijkvloers en was het mogelijk om de zolderverdieping te vervangen door een volwaardige tweede bouwlaag die plaats moest bieden voor de kinderslaapkamers en badkamer. Op het gelijkvloers werden bestaande gevelopeningen bewaard en op sommige plaatsen aangepast. Hierna werd beslist om de bestaande woning een nieuwe buitenschil te geven die in contrast staat met de andere bouwlagen. EQUITONE [tectiva] bleek de gepaste oplossing te bieden.

372 resultaten gevonden