Doorzoek volledige site
Dossier

Glas

De buitenwereld binnenbrengen met VELUX CABRIO®

09-12-2019 Kristina Rasmussen en Oliver Alexander Cook toverden hun krappe stadsappartement om tot een lichte en ruime loft dankzij de installatie van VELUX CABRIO® dakramen. Het idee kwam er toen het gebouw een nieuw dak nodig had, waardoor het koppel de optie kreeg om een extra verdiep toe te voegen aan hun appartement in Nørrebro, een district in Kopenhagen. Met de komst van hun zoontje Otto wilden de ouders niet enkel meer ruimte, maar ook de natuur in hun huis brengen.

Hunter Douglas ontwikkelt speciaal op maat plafond voor nieuw kantoorpand

20-11-2019 Het meest duurzame getransformeerde kantoorgebouw van Nederland van de Goede Doelen Loterij aan de Zuidas van Amsterdam dat onlangs is voltooid, heeft inmiddels iconische bekendheid gekregen. Dit vanwege het opvallende bladerdak in het atrium en boven het voorplein, bij de ingang van het gebouw. Naast de opvallende esthetische kernmerken van deze architectuur, kent het bladerdak ook hoogwaardige technische innovaties, ontwikkeld door Hunter Douglas, die het gebouw bijzonder maken.

Officieel geopend Antwerps provinciehuis weerspiegelt modern provinciebestuur

14-11-2019 Het nieuwe Antwerpse provinciehuis is een echte blikvanger. Architect Xaveer De Geyter maakte een markant ontwerp met 683 driehoekige ramen en een in het oog springende ‘zwenk’. Het passieve gebouw is volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Verwarmen en koelen gebeurt met een installatie voor boorgatenergieopslag (BEO). Bollinger + Grohmann en boydens engineering waren studiebureaus van dienst, Michel Desvigne Payagistes stond in voor het landschap.

Kogelwerende balie voor politiekantoor Dendermonde

16-10-2019 De onthaalruimte van het politiekantoor in Dendermonde is grondig verbouwd. Meyvaert werd het gedeelte bouwkundige beveiliging toevertrouwd: kogelwerend beglaasd schrijnwerk met geïntegreerde balies. Dit beveiligingsproject kadert in de context van een ministeriële omzendbrief waarin gevraagd wordt structurele maatregelen te nemen om de veiligheid in de onthaalzone van politiekantoren te verhogen, voor zowel de bezoeker als het personeel.

Castellana 77, een duurzaam gebouw met een glazen gevel van Guardian Glass

03-07-2019 In het hart van het financiële centrum van Madrid, in de wijk AZCA staat Castellana 77, een gebouw dat twintig jaar lang buiten gebruik is geweest, maar dankzij luis vidal + arquitectos een nieuw iconisch leven heeft gekregen. De oorspronkelijke toren uit 1977 is nu een kantoorgebouw van 62 meter hoog die zich op zijn eigen bijzondere manier tegen de skyline van de stad aftekent. Na de restauratie is het gebouw de leider op het vlak van energie-efficiëntie en duurzaamheid en kreeg het de prestigieuze LEED-platinum certificering. De glasproducten met hoge prestaties van Guardian Glass voor de gevel droegen bij tot het behalen van deze LEED-certificering.

120 resultaten gevonden