Doorzoek volledige site
Dossier

Groen interieur & Binnenbeplanting

Gare Maritime van Neutelings Riedijk en Bureau Bouwtechniek is voltooid

Gare Maritime van Neutelings Riedijk en Bureau Bouwtechniek is voltooid

19-10-2020 Het historische Gare Maritime op de site van Tour & Taxis in Brussel is in opdracht van Extensa door Neutelings Riedijk Architecten i.s.m. Bureau Bouwtechniek omgevormd tot een nieuw stuk stad. Ooit was Gare Maritime het grootste goederenstation van Europa, nu is hier een inspirerende plek ontstaan waar jonge en gevestigde bedrijven hun intrek kunnen nemen met een aangename publieke ruimte voor grote en kleinere evenementen. Neutelings Riedijk Architecten ontwierp deze overdekte ‘stad waar het nooit regent’ volledig in hout. Daarmee is Gare Maritime een mooi voorbeeld van een duurzame ontwikkeling én momenteel het grootste CLT-project in Europa. Het ontwerp kwam tot stand in samenwerking met Ney & partners, boydens engineering en OMGEVING. Het stationsgebouw is in de eerste fase zorgvuldig gerestaureerd door Jan de Moffarts Architecten, Bureau Bouwtechniek, Ney & Partners en boydens engineering. Gare Maritime is tevens genomineerd voor de Architectuur Award van de Nederlandse ARC20 Awards. Op 12 november kennen we de winnaar.

TECHNISCHE INFO. Groene wanden ter verbetering van het akoestische binnen- en buitenklimaat

TECHNISCHE INFO. Groene wanden ter verbetering van het akoestische binnen- en buitenklimaat

14-10-2020 Groene bouwelementen (bv. daken, wanden en schermen) worden alsmaar vaker toegepast in een duurzame stadsontwikkeling. Ze dragen onder meer bij tot een betere luchtkwaliteit, beperken de klimaatopwarming, zorgen voor extra waterbuffering en verhogen de stedelijke biodiversiteit. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden om het akoestische binnen- en buitenklimaat te verbeteren. Ontdek er alles over in dit WTCB-artikel. 

Dial Architects wint Belgian Building Award in categorie New Way of Working met renovatie COOP-gebouw Vooruit

Dial Architects wint Belgian Building Award in categorie New Way of Working met renovatie COOP-gebouw Vooruit

28-02-2019 Dial Architects kaapte de Belgian Building Award weg in de categorie New Way of Working voor de renovatie/uitbreiding van het COOP-gebouw van Kunstencentrum Vooruit in Gent. De verbouwing van het COOP-gebouw kadert binnen het masterplan van Kunstencentrum Vooruit om het personeel en de directies te hergroeperen en te reorganiseren binnen de 20.000 m2 die ter beschikking staan. Na een grondig onderzoek van het oude betonnen COOP-gebouw, een voormalig warenhuis uit 1953, bleek het mogelijk alle personeelsfuncties hier te hergroeperen.

Renovatie Vooruit gaat laatste fase in

Renovatie Vooruit gaat laatste fase in

28-03-2018 Na het nieuwe zomerterras, de renovatie van concertzaal en de voormalige COOP-supermarkt, krijgt nu ook de inkomzone van de Vooruit een grondige make-over. DIAL Architects ontwierp het integrale masterplan voor de renovatie van het kunstencentrum in hartje Gent. Het opzet: het DNA van de Vooruit vormgeven in de architectuur. Boydens engineering stond in voor de studie van de technieken. Sileghem & Partners was het betrokken studiebureau stabiliteit.

12 resultaten gevonden