Doorzoek volledige site
06 september 2010 | RAF LINMANS

Mertens-architecten bouwt appartementencomplex Molenberg in Turnhout

Mertens-architecten beëindigde in augustus de eerste bouwfase van het project Molenberg in Turnhout. Het project is centraal gelegen en heeft een zeer groen karakter. Het creëren van verschillende woontypologieën in een groene omgeving vormde een van de belangrijkste uitdagingen.
Mertens-architecten beëindigde in augustus de eerste bouwfase van het project Molenberg in Turnhout. Het project is centraal gelegen en heeft een zeer groen karakter. Het creëren van verschillende woontypologieën in een groene omgeving vormde een van de belangrijkste uitdagingen. 

    

Het geheel is opgebouwd uit verschillende bouwblokken die rond een centraal plein werden ingeplant. Dit plein is uitgewerkt als groen centrum en krijgt door de keuze van beplanting ieder seizoen een ander karakter. Gemotoriseerd verkeer wordt maximaal geweerd van de woonwijk door de inritten van de ondergrondse parking te plaatsen bij het betreden van de wijk. Het plein waarrond de bouwblokken werden ingepland is volledig verkeersvrij en geeft een doorgang voor voetgangers naar de omliggende wijken en het stadscentrum. 


Via groendaken werd er ook aandacht geschonken aan het duurzaamheidsaspect van het project. Het geheel is traditioneel opgebouwd en verder zijn er ruime terrassen voor de appartementen voorzien.