Doorzoek volledige site
Dossier

Groene gevels

Limburgse thuisbasis van Willemen in recordtempo gerealiseerd

11-03-2019 Met de nieuwbouw van de Limburgse zetel in Hasselt zijn de integratie van het voormalige Kumpen in Willemen Groep en de oprichting van Willemen Construct en Willemen Infra definitief beklonken. De betrokken aannemers schakelden meteen naar de hoogste versnelling en wisten het complex na amper acht maanden kant-en-klaar op te leveren. Een unieke prestatie die onder meer te danken is aan de uitstekende projectvoorbereiding, de prima samenwerking tussen alle uitvoerende partijen en de doorgedreven toepassing van Lean en BIM.

Schoenwinkel breidt uit tot groen, modern en familiaal geheel

28-06-2018 Nadat Carmi een achttal jaar geleden besloot om de schoenenwinkel in Zemst stevig uit te breiden, was het in 2016 de beurt aan het filiaal in Korbeek-Lo. Dat impliceerde niet enkel de realisatie van een nieuwbouw met parkeerkelder op de aanpalende grond, maar ook een volledige herinrichting van het bestaande pand. De opdracht: een look-and-feel creëren die het warme, familiale karakter van het bedrijf mooi in de verf zet.

Groene wanden voor duurzame gebouwen en steden

03-10-2016 Groene steden passen in het kader van duurzame ontwikkeling en ecologische stedenbouw. Ze hebben tot doel om de stadsinfrastructuur en de natuur met elkaar te verzoenen en de levenskwaliteit van de burgers te verbeteren. De constante stijging van het aantal groendaken in ons land vormt het bewijs bij uitstek dat ze hun plaats in de stedelijke architectuur gevonden hebben. Dit succes is te danken aan de vele voordelen die dit daktype te bieden heeft. De in België minder bekende en recentere groene wanden gaan verder op dit elan.

Nike heeft de grootste groene gevel van Europa

05-09-2016 Aan de gevel van het onlangs geopende nieuwe Europese distributiecentrum van sportschoenenfabrikant Nike in Laakdal groeit de grootste groene gevel van Europa. De wand heeft een oppervlakte van meer dan 2.000 vierkante meter met een kleine 100.000 planten. Het toegepaste gevelsysteem, LivePanel van Mobilane, bevat een zorgvuldig geselecteerd plantenassortiment met onder meer Alchemilla, Bergenia, Campanula, Geranium en Nepeta. Het innovatieve gebouw werkt met geheel hernieuwbare energie afkomstig van onder andere zonnepanelen, windturbines en geothermie. Het project is het resultaat van de samenwerking tussen architectenbureau Jaspers-Eyers en Partners, ontwerpbureau Pauwels en Arcadis.

22 resultaten gevonden