Doorzoek volledige site
Dossier

Herbestemming kerken

Kapel van Klaarchitectuur haalt meer dan 100 internationale krantenkoppen

23-04-2019 ‘Toonbeeld van herbestemming’, ‘state-of-the-art kantoorruimte’ en ‘vooruitstrevend ontwerp’: het zijn slechts enkele van de meer dan honderd internationale krantenkoppen en passages over kapel De Waterhond, tevens de thuisbasis van architectenbureau Klaarchitectuur. Het gerenoveerde monument in hartje Sint-Truiden gaat de wereld rond. Reden genoeg voor een selecte groep Deense studenten om ook de fruitstad te bezoeken tijdens hun Europese architectuurtour.

Studiedag: de kerk buiten (de stad)

12-02-2019 De toekomst van veel kerken in Vlaanderen is onzeker. Vooral in de stadsrand en op het platteland, waar ook in de naoorlogse periode nog veel kerken gebouwd zijn. Wat is de toekomst van deze kerkgebouwen in het buitengebied? Op vrijdag 22 februari 2019 zoeken AR-TUR en KU Leuven antwoorden tijdens een werk- en studiedag. Werk mee rond de kerk in Den Hout, krijg inspiratie uit binnen- en buitenland en spreek mee over aanbevelingen voor dorpskerken in Vlaanderen.

FVWW en Origin winnen conceptwedstrijd voor Peperbus

04-07-2018 De als monument beschermde Sint-Jan Evangelistkerk in Borgerhout krijgt een herbestemming en wordt omgebouwd tot een innovatieve en bruisende ondernemersplek vol creativiteit. Het consortium tussen architectenbureau FVWW en Origin Architecture & Engineering werd door middel van een wedstrijd gekozen om het ontwerp te maken. Gangmaker van project Peperbus is UNIZO Provincie Antwerpen, gesteund door Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV). Ook UNIZO Provincie Antwerpen zelf zal zich huisvesten op de vernieuwde locatie.

19 resultaten gevonden