Doorzoek volledige site
Dossier

Industriële en logistieke gebouwen

Hoe industriële gebouwen en duurzaamheid toch hand in hand gaan

31-10-2019 Bij de bouw van magazijnen, productiehallen en garages werd vroeger weinig aandacht besteed aan duurzaamheid; toch hebben dergelijke gebouwen eigenschappen die zich lenen voor duurzame toepassingen. Bijvoorbeeld door hun grote oppervlakte, lenen deze zich perfect voor de opvang van regenwater of de installatie van PV-panelen. Een overzicht van industriële projecten waar boydens engineering zijn expertise aan verleende.

BBA New Way of Working: eervolle vermelding voor Ryhove Urban Factory (TRANS)

28-02-2019 Ryhove Urban Factory, een project van TRANS architectuur | stedenbouw kreeg een eervolle vermelding in de categorie New Way of Working op de Belgian Building Awards. Na decennia van geleidelijke expansie, waarbij loodsen en kantoren aan elkaar werden geschakeld zonder onderliggend masterplan, was de site van het maakwerkbedrijf Ryhove geëvolueerd tot een warrig en inefficiënt conglomeraat. Een gedeelte van het bestaande complex werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw die wordt ingezet om de site te herstructureren, de logistieke activiteiten te organiseren en bijkomende kantoor-, parkeer- en atelierruimte te creëren.

Nieuwe hoofdzetel Energetic Lighting Europe geïnspireerd door Le Corbusier

05-12-2018 “Zonder licht is er van architectuur geen sprake.” Architectenbureaus Wastiau & Co en Wil-Ma hadden Le Corbusier in het achterhoofd tijdens het ontwerpen van de hoofdzetel van Energetic Lighting Europe (Yankon Lighting) in Kontich. Het gebouw biedt onderdak aan de administratieve en logistieke hub voor de Europese activiteiten van het Chinese bedrijf Yankon Lighting, fabrikant van energiezuinige gloeilampen en verlichtingsarmaturen.

Plastische thuishaven voor Schoeller Allibert en Blue Oceans Investments

06-08-2018 In de zomer van 2017 namen fabrikant van kunststofverpakkingen Schoeller Allibert en investeerder in startups & innovatie Blue Oceans Investments intrek in hun nieuwe vestiging in Paal, Beringen. Voor het ontwerp liet architectenbureau Wastiau & Co en Wil-Ma zich inspireren door de vloeibare toestand van kunststof tijdens het productieproces. Het resultaat is een plastisch en beweeglijk gebouw waarin functionaliteit en kunstzinnigheid hand in hand gaan.

Houten passiefgebouw voor Aquatreat

04-07-2018 Door aanhoudende groei had waterbehandelingsspecialist Aquatreat nood aan een grotere stek. Aquatreat legde als pionier in duurzaam ondernemen aan architect Orens-Van Grimbergen en aannemer Mathieu Gijbels de extreem uitdagende eis op om de CO2-uitstoot bij constructie lager dan 500 ton te houden. Dat bepaalde de materiaalkeuze, de inrichting en de structuur. De constructie is volledig in hout, met de laagst mogelijke ecologische voetafdruk tijdens het bouwproces (minder dan 500 ton CO2 - ter vergelijking: bij een traditioneel gebouw is dat meer dan 2.000 ton).

32 resultaten gevonden