Doorzoek volledige site
Dossier

Industriële en logistieke gebouwen

Nieuwe hoofdzetel Energetic Lighting Europe geïnspireerd door Le Corbusier

05-12-2018 “Zonder licht is er van architectuur geen sprake.” Architectenbureaus Wastiau & Co en Wil-Ma hadden Le Corbusier in het achterhoofd tijdens het ontwerpen van de hoofdzetel van Energetic Lighting Europe (Yankon Lighting) in Kontich. Het gebouw biedt onderdak aan de administratieve en logistieke hub voor de Europese activiteiten van het Chinese bedrijf Yankon Lighting, fabrikant van energiezuinige gloeilampen en verlichtingsarmaturen.

Plastische thuishaven voor Schoeller Allibert en Blue Oceans Investments

06-08-2018 In de zomer van 2017 namen fabrikant van kunststofverpakkingen Schoeller Allibert en investeerder in startups & innovatie Blue Oceans Investments intrek in hun nieuwe vestiging in Paal, Beringen. Voor het ontwerp liet architectenbureau Wastiau & Co en Wil-Ma zich inspireren door de vloeibare toestand van kunststof tijdens het productieproces. Het resultaat is een plastisch en beweeglijk gebouw waarin functionaliteit en kunstzinnigheid hand in hand gaan.

Het dambordpatroon van Antwerp East Port XL

18-06-2018 Langs het Albertkanaal in Grobbendonk, 30 kilometer ten oosten van de Antwerpse haven, pronkt de logistieke site Antwerp East Port XL. De 20 hectare grote campus is uitermate geschikt voor watergebonden logistiek, import en export van goederen per container of stukgoed. Het Westelse architectenbureau Wastiau & Co en Wil-Ma tekende het ontwerp in opdracht van bouwheer Heylen Warehouses. ASK Romein Malle nv fungeerde als hoofdaannemer en studiebureau.

a-tract architecture ontwerpt nieuwe huisvesting centrale werkplaatsen Haven Antwerpen

07-03-2018 De haven van Antwerpen wil zijn verschillende werkplaatsen meer gecentraliseerd organiseren. Voor het ontwerp van de nieuwe centrale werkplaatsen voor de Haven Antwerpen werd een wedstrijd georganiseerd. a-tract architecture werd samen met Cordeel Group en Tractebel-Engie verkozen tot winnaar voor het ontwerp, het bouwen en het onderhouden van de nieuwe huisvesting van de centrale werkplaatsen voor de Haven Antwerpen.

Wat heeft een specialist in de logistieke vastgoedsector aan BAMB?

15-02-2018 Als specialist in de logistieke vastgoedsector streeft Montea ernaar om een maatschappelijk verantwoordelijke onderneming te zijn. Daarom werkt Montea aan een voortdurend verbeteringsproces, waarbij op systematische wijze economische, milieu- en sociale overwegingen op een geïntegreerde manier in de dagelijkse bedrijfsvoering worden opgenomen. Maar Montea wil nóg verder gaan en een voortrekkersrol spelen in het integreren van circulaire economie, waarbinnen BAMB kadert.